Vita Šterna
E-pasts: vita.sterna[at]arei.lv
Pārtikas produktu ķīmiskais sastāvs
Graudu bioķīmiskā sastāva un kvalitātes izpēte
Pārtikai labāk piemēroto genotipu atlase
Patents A.Jemeļjanovs, A.Valdovska, I.Jansons, I.Zītare, V.Šterna, B.Lujāne. 2012. Prebiotikas topinambūra pulvera Helianthus tuberosus un probiotikas Pediococcus pentosaceus piedevas saturošs sastāvs nobarojamām cūkām. LLU ZI Sigra / – P-12-86
2014.gadā piešķirts Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas diploms „Sējējs 2014”
2005.gadā piešķirta Latvijas Lauksaimniecības universitātes „Jaunā zinātnieka” balva
Zinātniski pamatoti risinājumi ilgtspējīgai pārtikas sistēmai Eiropas zaļā kursa mērķu sasniegšanai (GreenAgroRes). Dalība projekta izpildē. (2024-2025)
Selekcijas materiāla novērtēšanas programma integrēto un bioloģisko lauksaimniecības kultūraugu audzēšanas tehnoloģiju ieviešanai 2023. gadā. Dalība projekta izpildē. (2023-2024)
Latvijā audzētu saulespuķu attīstības perspektīvas. Dalība projekta izpildē. (2023-2024)
Filtra L pielietojuma izvērtējums fosfora atgūšanai no notekūdeņiem aprites ekonomikas veicināšanai. Projekta zinātniskā vadība. (2023-2024)
Sadarbība 16.1. Jaunas tehnoloģijas un ekonomiski pamatoti risinājumi vietējās lopbarības ražošanai cūkkopībā: ģenētiski nemodificētas sojas un jaunu vietējo lopbarības miežu šķirņu audzēšana Latvijā. Projekta aktivitātes vadība. (2020-2022)
Sadarbība 16.1. Latvijas cūkkopības ilgtspējīga attīstība uz antibiotiku brīvas un bioloģiskas saimniekošanas pamatiem”. Dalība projekta izpildē. (2020-2021)
Sadarbība 16.2. Zināšanu pārnese un jaunu graudaugu produktu izstrāde. Projekta zinātniskā vadība. (2020-2022)
FLP Slāpekļa izmantošanas spēja un proteīna kvalitātes aspekti kartupeļu šķirņu izveidē integrētajai un bioloģiskajai saimniekošanas sistēmām. Projekta zinātniskā vadība. (2020-2022)
Komercializācijas projekts. Kailgraudu miežu šķirne 'Kornelija' - augstvērtīga pilngraudu izejviela nišas un funkcionālo produktu izstrādei. Projekta zinātniskā vadība. (2018-2021)
„Innovative approach to hull-less spring cereals and triticale use from human health perspective” NFI/2014/011, Norvēģijas finanšu instruments
„Vietējo lauksaimniecības resursu ilgtspējīga izmantošana kvalitatīvu un veselīgu partikas produktu izstrādei”, VPP AgroBioRes
ESF līdzfinansēts projekts, Nr.1DP/1.1.1.2/13/APIA/VIAA/032 „Jaunas zinātniskās grupas izveide daudznozaru pētījumam par graudaugu vietējā selekcijas materiāla izvērtēšanu pēc tā diētiskā potenciāla raksturojošiem rādītājiem un izmantošanas iespējām hronisku zarnu slimību prevencijā”, Projekta zinātniskā vadītāja Dr.agr. Sanita Zute, sadarbības partneris LU Ķīmijas fakultāte, (2013. - 2015.)
„Jaunu barības līdzekļu izstrāde cūkkopības un putnkopības nozaru produktivitātes un konkurētspējas paaugstināšanai” ERAF Nr. 2DP/2.1.1.1.0/10/APIA/VIAA/099 (2010-2013)
„Inovatīvu putnkopības produktu ieguve izmantojot mērķtiecīgas lopbarības sastāvdaļas uz mežizstrādes atlieku bāzes”ERAF Nr. 2DP/2.1.1.1.0/10/APIA/VIAA/034 (2013)
„Biotehnoloģijas un Veterinārmedicīnas zinātnisa institūta „Sigra” atpazīstamības un starptautiskās sadabības veicināšana” ERAF Nr.2DP/2.1.1.2.0/10/APIA/VIAA/016 (2010-2013)
„Policiklisko aromātisko ogļūdeņražu marķieru – benzo(a)antracēna, benzo(a)pirēna, benzo(b)fluorantēne un krizēna veidošanos ietekmējošie faktori, lietojot Latvijas tradicionālās gaļas un zivju kūpināšanas metodes” Nr.09.1119. LZP (2009-2012)
„Govs piena lipīdu sastāva un to ietekmējošo fermentu pētījumi, to loma piena produktu kvalitātes un funkcionalitātes nodrošināšanā” Nr.09.1561. LZP (2009-2012)
"Piena mikrobiālās piesārņošanas risku izvērtējums saistībā ar patērētāja veselībai drošas produkcijas ieguvi" IZM TOP 08-02 (2008-2010)
Projekts Nr.4 Dzīvnieku ģenētisko, fizioloģisko un bioķīmisko pazīmju izpēte augsti kvalitatīvas, veselīgas un drošas dzīvnieku izcelsmes pārtikas ieguvei. VPP “ Inovatīvas tehnoloģijas augstvērtīgu, drošu un veselīgu pārtikas produktu ieguvei no ģenētiski, fizioloģiski un bioķīmiski daudzveidīga augu un dzīvnieku izejmateriāla” (2006-2008).
„Dabīgā antioksidanta likopena izmantošanas iespējas slaucamo govju ēdināšanā un tā ietekme uz govju produktivitāti un piena kvalitāti” IZM TOP-06-01”(2006-2007). Projekta vadītāja
Dimante, I., Skrabule, I., Sokolova, E., Taskova, I., Berga, D., Sterna, V. Exploring the relationship between nitrogen use efficiency and protein concentrations in potato genotypes. Agronomy. - Vol. 14(7) (2024), article number 1517. https://doi.org/10.3390/agronomy14071517 - ISSN 2073-4395 <ind. Scopus> - <ind. Web of Science> - <ind. AGRICOLA> -<ind. AGRIS> - <ind. CABI> - <ind. CAB Direct> - <ind. CAPlus / SciFinder> - <ind. DOAJ> - <ind. EBSCO Academic Search Ultimate> - <ind. FSTA> - <ind. Gale> - <ind. OpenAIRE> Pieejams: https://www.mdpi.com/2073-4395/14/7/1517; https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85199614995&doi=10.3390%2fagronomy14071517&origin=inward&txGid=261fc63fe23bbd956f6d201f96c04d8c; https://www.webofscience.com/wos/alldb/full-record/WOS:001276711400001
Chemical composition of soybean harvested in different stages of maturity and its suitability for forage production / Vita Sterna, Imants Jansons, Inga Jansone, Margita Damskalne // Rural Sustainability Research : Scientific Journal of Latvia University of Life Sciences and Technologies. - Warsaw : Sciendo. - Vol. 50(345) (2023), p. 67-72. https://doi.org/10.2478/plua-2023-0016 - ISSN 2256-0939 <ind. Scopus> - <ind. AGRIS> - <ind. CAB Abstracts> -<ind. CABI Full text> - <ind. Crossref> - <ind. DOAJ> - <ind. EBSCO> - <ind. FSTA> - <ind. Primo (ProQuest-ExLibris)> Pieejams: https://sciendo.com/article/10.2478/plua-2023-0016Scopus: https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85183524326&doi=10.2478%2fplua-2023-0016&origin=inward&txGid=ad66fb5e00b408280b86daf050e40c67
Griķu šķirņu 'Aiva', 'Nojas', 'Lileja' potenciāls jaunu (bezglutēna) produktu ražošanai = Potential of buckwheat varieties 'Aiva', 'Nojas', 'Lileja' for production of new (gluten-free) products / Vita Šterna, Sanita Zute, Margita Damškalne, Enno Ence, Evita Štrausa // Līdzsvarota lauksaimniecība: zinātniski praktiskās konferences raksti, Jelgava, Latvija, 24.-25.febr., 2022 / Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Lauksaimniecības fakultāte. Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija. Ziemeļvalstu Lauksaimniecības zinātnieku asociācija - Jelgava, 2022. - 74.-79.lpp. - ISBN 9789984484075 - ISSN 2500-9451 -<ind. AGRIS> - <ind. CAB Abstracts> - <ind. CABI> - <ind. EBSCO> Pieejams: https://llufb.llu.lv/conference/lidzsvar_lauksaim/2022/Latvia-lidzsvarota-lauksaimniec_rakstu_krajums_2022-74-79.pdf
Research of a dry extruded mixture of protein rich plant composition / Vita Sterna, Enno Ence, Evita Strausa // Rural Sustainability Research : - Scientific Journal of Latvia University of Life Sciences and Technologies - Warsaw : De Gruyter Open - Vol. 47(342) (2022), 16.-22.lpp. https://doi.org/10.2478/plua-2022-0003 - ISSN 2256-0939 - <ind. Scopus> - <ind. AGRIS> - <ind. CAB Abstracts> - <ind. CABI Full text> - <ind. Crossref> - <ind. DOAJ> - <ind. EBSCO> - <ind. Primo Central (ExLibris)> - <ind. FSTA> Pieejams: https://sciendo.com/article/10.2478/plua-2022-0003 https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85140411667&doi=10.2478%2fplua-2022-0003&origin=inward&txGid=7dc12877b4103b763677f67c8e5de25f
Sprouted hulless barley grains and their application possibilities for the functional sweet snacks development = Diedzētu kailgraudu miežu izmantošanas iespējas funkcionālu saldo uzkodu radīšanā / Vita Šterna, Dalija Segliņa, Inta Krasnova, Tatjana Ķince, Zaiga Jansone, Māra Bleidere // Proceedings of the Latvian Academy of Sciences. Section B. Natural, Exact and Applied Sciences. - Vol. 76(1) (2022), p. 116-123. https://doi.org/10.2478/prolas-2022-0018 - ISSN 2255-890X -<ind. Web of Science> - <cit. Web of Science (1 reizi)> - <ind. Scopus> - <cit. Scopus (1 reizi)> - <ind. CAB Abstracts> -<ind. Crossref> - <ind. EBSCOhost Academic Search Complete> - <ind. EBSCOhost Academic Search Ultimate> Pieejams: https://sciendo.com/article/10.2478/prolas-2022-0018 https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85139256348&doi=10.2478%2fprolas-2022-0018&origin=inward&txGid=15190964967ce83aa146e5ef404beed9 https://www.webofscience.com/wos/alldb/full-record/BCI:BCI202200334742
Application of hull-less barley variety 'Kornelija' grains for yogurt development / Diāna Dancīte, Jeļena Zagorska, Vita Šterna // Proceedings of the Latvian Academy of Sciences. Section B. Natural, Exact and Applied Sciences. - Vol. 75(6) (2021), 432.-437.lpp. - ISSN 1407-009X – <ind. Web of Science> - <ind. CAB Abstracts> - <ind. EBSCOhost Academic Search Complete> - <ind. EBSCOhost Academic Search Ultimate> Pieejams: https://www.sciendo.com/article/10.2478/prolas-2021-0064 https://www.webofscience.com/wos/alldb/full-record/BCI:BCI202200111728
Comparison of hulled and hulless barley composition from pig feeding point of view / Vita Sterna, Imants Jansons, Mara Bleidere, Margita Damskalne, Sanita Zute // Agriculture and Food. - Vol. 9 (2021), 123.-130.lpp. - ISSN 1314-8591Pieejams: https://www.scientific-publications.net/en/article/1002151/
Effect of replacement of coated barley grain with hulless barley in diet on growth, carcass and meat quality traits of fattening pigs / L. Degola, I. Jansons, V. Šterna // Agronomy Research. - Vol. 19(4) (2021), 1711.-1717.lpp. - ISSN 1406-894X – <ind. Web of Science> - <ind. Scopus> - <ind. Crossref> - <ind. CAB Abstracts> - <ind. CABI Full text> - <ind. EBSCOhost Academic Search Ultimate> - <ind. EBSCOhost Academic Search Complete> Pieejams: https://dspace.emu.ee/handle/10492/6911 https://www.webofscience.com/wos/alldb/full-record/BCI:BCI202200098959 https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85123579255&doi=10.15159%2fAR.21.101&origin=inward&txGid=ca2001f1f0ff6058d5a912b0f54aeb75
Evaluation of patatin content in proteins of potato genotypes grown in Latvia / Dace Berga, Vita Sterna, Elina Sokolova, Inese Taskova, Sanita Seile, Ilze Dimante, Ilze Skrabule // Rural Sustainability Research. - Scientific Journal of Latvia University of Life Sciences and Technologies. - Warsaw : De Gruyter Open. - Nr. 46(341) (2021), 125. – 132.lpp. - ISSN 2256-0939 – <ind. Scopus> - <ind. CAB Abstracts> - <ind. CABI Full text> - <ind. Crossref> - <ind. DOAJ> - <ind. EBSCO> - <ind. Primo Central (ExLibris)> - <ind. AGRIS> Pieejams: https://www.sciendo.com/article/10.2478/plua-2021-0024Scopus: https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85122863968&doi=10.2478%2fplua-2021-0024&origin=inward&txGid=ca1dcfc6ee17893fe72068c228454747
Extrusion technology of soybeans and obtained product feeding effect on lactating sows and their offsprings productivity / Imants Jansons, Lilija Degola, Vita Sterna // Vide. Tehnoloģija Resursi : XIII starptautiskās zinātniski praktiskās konferences materiāli, Rēzekne, Latvija, 17.-18.jūnijs, 2021/ Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija. Inženieru fakultāte - 1. sēj., 95.-100.lpp. - ISSN 2256-070X - <ind. Scopus> - <ind. Crossref> Pieejams: journals.rta.lv/index.php/ETR/article/view/6600 https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85118630214&doi=10.17770%2fetr2021vol1.6600&origin=inward&txGid=a9cc814283eefed66334cf0b01927af5
Impact of cultivation technologies on soybean production and quality / Inga Jansone, Aldis Stramkalis, Vita Sterna, Arnis Justs, Veneranda Stramkale, Sanita Zute // Vide. Tehnoloģija Resursi : XIII starptautiskās zinātniski praktiskās konferences materiāli, Rēzekne, Latvija, 17.-18.jūnijs, 2021 / Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija. Inženieru fakultāte - 1. sēj., 101.-107.lpp. - ISSN 2256-070X – <ind. Scopus> - <ind. Crossref> Pieejams: journals.rta.lv/index.php/ETR/article/view/6605 https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85118661132&doi=10.17770%2fetr2021vol1.6605&origin=inward&txGid=1eb690cbbd0c93c13076f6ec0191e73d
Improving nutritional value of products with flour of the hulless barley cultivar 'Kornelija' as an ingredient / Vita Sterna, Mara Bleidere, Martins Sabovics, Alberts Auzins, Ieva Leimane, Agnese Krievina // Zemdirbyste-Agriculture. - Vol. 108(1) (2021), 43.-50.lpp. - ISSN 1392-3196 - <ind. Scopus> - <ind. Web of Science> - <ind. EBSCOhost Academic Search Complete> - <ind. EBSCOhost Academic Search Ultimate> - <ind. Index Copernicus> - <ind. DOAJ> - <ind. Crossref>Pieejams: https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85101214133&doi=10.13080%2fz-a.2021.108.006&origin=inward&txGid=ba157823418ab00b36fb079845538e68 http://www.zemdirbyste-agriculture.lt/1081-str-6/
In-vitro study on fermentation characteristics of different hulless barley cultivar flakes / Kristīne Majore, Vita Šterna, Māra Bleidere, Sanita Reidzāne, Inga Ciproviča // Proceedings of the Latvian Academy of Sciences. Section B. Natural, Exact and Applied Sciences. - Vol. 75(6) (2021), 438.-443.lpp. - ISSN 1407-009X- <ind. Web of Science> - <ind. CAB Abstracts> - <ind. EBSCOhost Academic Search Complete> - <ind. EBSCOhost Academic Search Ultimate> Pieejams: https://www.sciendo.com/article/10.2478/prolas-2021-0065 https://www.webofscience.com/wos/alldb/full-record/BCI:BCI202200111729
Opportunities for commercialization of high-protein barley: case of new variety 'Kornelija' / Alberts Auziņš, Ieva Leimane, Māra Bleidere, Vita Šterna, Agnese Krieviņa // Rural Sustainability Research. - Scientific Journal of Latvia University of Life Sciences and Technologies. - Warsaw : De Gruyter Open. - Nr. 46(341) (2021), 75.-89.lpp. - ISSN 2256-0939 - <ind. Scopus> - <ind. CAB Abstracts> - <ind. CABI Full text> - <ind. Crossref> - <ind. DOAJ> - <ind. EBSCO> - <ind. Primo Central (ExLibris)> - <ind. AGRIS> Pieejams: https://www.sciendo.com/article/10.2478/plua-2021-0019https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85122858995&doi=10.2478%2fplua-2021-0019&origin=inward&txGid=17a16f79be604732b6f11fcb0dd6b6ec
Jansons, I., Degola, L., Sterna, V., Zute, S. Influence of local extruded soybean cake and imported soybean meal on fattening pig productivity and pork quality. Agronomy Research. - Vol. 18(S2) (2020), 1307.–1315.lpp. - ISSN 1406-894X <ind. Scopus> - <ind. Crossref> - <ind. CAB Abstracts> - <ind. EBSCOhost Academic Search Complete> Pieejams: https://agronomy.emu.ee/wp-content/uploads/2020/05/AR2020_Vol18SI2_Jansons.pdf
Sterna, V., Zute, S., Jansone, I., Ence, E., Strausa, E. Evaluation of various legume species and varieties grown in Latvia as a raw material of plant-based protein products. Agronomy Research. - Vol. 18(4) (2020), 2602.-2612.lpp. - ISSN 1406-894X <ind. Scopus> - <ind. Crossref> - <ind. CAB Abstracts> - <ind. CABI Full text> - <ind. EBSCOhost Academic Search Complete> - <ind. EBSCOhost Academic Search Ultimate> Pieejams: https://agronomy.emu.ee/wp-content/uploads/2020/10/AR2020_Vol18No4_Sterna.pdf
Sterna V., Zute S., Vicupe Z. Variation in β-glucan, protein and fat content of oats created in Latvia. Proceedings of the Latvian Academy of Sciences. Section B. Natural, Exact and Applied Sciences. - Vol. 72(2) : 2nd International conference "Nutrition and Health"; (2018), 71.–74.lpp. <ind. Web of Science> - <ind. EBSCOhost Academic Search Complete>
Henno M., Ariko T., Kaart T., Kuusik S., Ling K., Kass M., Jaakson H., Leming R., Givens D.I., Sterna V., Ots M.The fatty acid composition of Estonian and Latvian retail milk; implikations for human nutrition compared with a designer milk. Journal of Dairy Research, Vol. 85, 247-250 lpp. Database: MEDLINE
Sterna V, Bleidere M., Jansone I., Zute S. 2018, Evaluation of local pulses nutrition value and potential for pigs feed.Proceedings of International Conference on Nutritional Biochemistry. 25.
Zute S., Šterna V., Jansone I., Zariņa L., Bleidere M. Dažādu pākšaugu audzēšanas potenciāls vietējā proteīna ražošanai. IV Pasaules latviešu zinātnieku kongress : tēzes, Rīga, Latvija, 18.-20. jūn., 2018. - Jelgava, 2018. - Lauksaimniecības un meža zinātņu sekcija, 76.-77.lpp. - ISBN 9789984483016
Sterna V., Zute S., Jakobsone I. (2015) Grain composition and functional ingedients of barley varieties created in Latvia // Proceedings of the Latvian Academy of sciences.Section B., Vol.67, 4, 373-377. ISSN 1407-0009X
Sterna V., Zute S., Jansone I., Brunava L., Kantane I. (2015) The Chemical composition of new oat varieties and breeding lines created in Latvia // Acta Biologica University Daugavpils, , Vol.15, 4, 367-373, ISSN 1407-8953
Strazdina V., Sterna V., Jemeljanovs A., Jansons I., Ikauniece D. (2015). Investigation of beaver meat obtained in Latvia // Agronomy Research 13(4), p.1096-1103. ISSN 1406-894X
Antone U., Zagorska J., Šterna V., Jemeljanovs A., Berzins A., Ikauniece D. (2015). Effects of dairy cow diet supplementation with carrots on milk composition, concentration of cow blood serum carotenes, and butter oil fat- soluble antioxidative substances // Agronomy Research 13(4), pp.879-891. ISSN 1406-894X
Sterna V.Zute S., Brunava L., Vicupe Z.(2014). Lipid composition of oat grain grown in Latvia // FOODBALT 2014 : 9th Baltic conference on food science and technology "Food for consumer well-being" : conference proceedings, Jelgava: LLU.-77-80.lpp. ISSN 2255-9817
Brunava L., Alsina I., Zute S., Sterna V., Vicupe Z. (2014). Some chemical, yield and quality properties of domestic oat cultivars // FOODBALT 2014 : 9th Baltic conference on food science and technology "Food for consumer well-being" : conference proceedings, Jelgava: LLU.-72-76.lpp. ISSN 2255-9817
Strazdina V., Jemeljanovs A., Šterna V., Ikauniece D. (2014). Nutritional characteristics of wild boar meat hunted in Latvia // FOODBALT 2014 : 9th Baltic conference on food science and technology "Food for consumer well-being" : conference proceedings, Jelgava: LLU.-32-36.lpp. ISSN 2255-9817
Ikauniece D., Jemeljanovs A., Šterna V., Strazdina V. (2014). Evaluation of nutrition value of roman snail’s (Helix pomatia) meat obtained in Latvia // FOODBALT 2014 : 9th Baltic conference on food science and technology "Food for consumer well-being" : conference proceedings, Jelgava: LLU.-28-31.lpp. ISSN 2255-9817
Kunkulberga D., Gedrovica I., Ozolina V., Ciprovica I., Sterna V. (2014) Acrylamide reduction options in rye bread // FOODBALT 2014 : 9th Baltic conference on food science and technology "Food for consumer well-being" : conference proceedings, Jelgava: LLU.-117-122.lpp. ISSN 2255-9817
Strazdina V., Jemeljanovs A., Šterna V. (2013). The nutrition of wild animal meat // Proceedings of the Latvian Academy of sciences.Section B.,Vol.67,4, 373-377. ISSN 1407-0009X
Antone U., Zagorska J., Sterna V. (2013). Evaluation of butter oil oxidative stability and nutritional value affected by cow feeding // Research for rural development 2013:annual 19th international scientific conference proceedings, Jelgava:LLU.-111-115.lpp.
Sterna V., Jemeljanovs A., Vītina I. (2013). The effect of dietary Jerusalem artichoke (Heliantus Tuberosus L.) on egg biochemical composition and quality // World’s Poultry Science Journal Vol 69, p.108
U.Antone, V.Sterna, J.Zagorska (2012). Carotenoid potential to protect cow’s milk fat against oxidative deterioration // World Academy of Science, Engineering and Technology. – Vol.64, April 2012, Paris, France, p.1132-1136. pISSN 2010-376X; eISSN 2010-3778
V.Strazdina, A.Jemeljanovs, V.Sterna (2012). Fatty acids composition of elk, deer, roe deer and wild boar meat hunted in Latvia // World Academy of Science, Engineering and Technology. – Vol.69, September 2012, Rome, Italy, p.1507-1510. pISSN 2010-376X; eISSN 2010-3778
D.Ikauniece, A.Jemeļjanovs, V.Šterna, V.Strazdiņa (2012). Proteīna un aminoskābju sastāvs Latvijas parka vīngliemežu (helix pomatia) gaļā un iekšējos orgānos = Protein and amino acids content in roman snails (helix pomatia) pedal and visceral mass // Dzīvnieki. Veselība. Pārtikas higiēna : konferences „Veterinārmedicīnas zinātnes un prakses aktualitātes” raksti, Jelgava, 2012. gada 22.-23.novembrī / Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Veterinārmedicīnas fakultāte. - Jelgava : LLU, 2012. - (Veterinārmedicīnas raksti 2012). – 52.-56.lpp. ISSN 1407-1754.
Antone U., Šterna V., Zagorska J.(2012). Investigations into the enhancement of cow’s milk oxidative stability // Research for rural development 2012: annual 18th international scientific conference proceedings, Jelgava, 16-18 May 2012, Latvia University of Agriculture. Jelgava: LLU, 164-170.
V.Strazdiņa, A.Jemeļjanovs, V.Šterna (2012).Staltbriežu (Cervus elaphus) gaļas ķīmiskā sastāva izvērtējums Latvijā = The chemical evaluation of deer (Cervus elaphus) meat in Latvia // Zinātne Latvijas lauksaimniecības nākotnei: pārtika, lopbarība, šķiedra un enerģija : LLU Lauksaimniecības fakultātes, Latvijas Agronomu biedrības un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas organizētās zinātniski praktiskās konferences raksti, Jelgava, 23.-24. februārī, 2012. - Jelgava: LLU. – 219.-223.lpp.: att., tab. ISBN 978-9984-48-059-6
J.Mičulis, A.Valdovska, V.Šterna, J.Zutis (2012). Kūpinājumi un to izraisītie riski cilvēka veselībai = Smoked products and risk factors to human health // Zinātne Latvijas lauksaimniecības nākotnei: pārtika, lopbarība, šķiedra un enerģija : LLU Lauksaimniecības fakultātes, Latvijas Agronomu biedrības un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas organizētās zinātniski praktiskās konferences raksti, Jelgava, 23.-24. februārī, 2012. - Jelgava: LLU. – 223.-226.lpp. ISBN 978-9984-48-059-6
V.Strazdina, A.Jemeljanovs, V.Sterna, D.Paeglitis (2012). Evaluation of nutrition value of deer meat obtained in Latvia farms and wildlife // Tackling the future challenges of organic animal husbandry: proceedings ot the 2nd Organic Animal Husbandry Conference, Hamburg / Trenthorst, Germany, 12-14 September, 2012 / ed. G.Rahmann, D.Godinho. – Braunschweig, 2012. – Agriculture and forestry research, special issue 362, 478-481.lpp. ISSN 0376-0723; ISBN 978-3-86576-094-4
U.Antone, A.Jemeļjanovs, B.Ošmane, V.Šterna (2011). Lopbarībā esošo karotinoīdu raksturojums un loma piena ieguvē = Carotenoids in feedstuffs and their role in milk producing // LLU Raksti. – Jelgava. – Nr.26 (2011), 60.-68.lpp.: att., tab. ISSN 1407-4427; CAB Abstracts; AGRIS
Mičulis, J., Valdovska, A., Šterna, V., Zutis, J. (2011) Polycyclic aromatic hydrocarbons in smoked fish and meat // Agronomy Research, 9 (SPPL. ISS. 2), pp. 439-442. in SCOPUS
Strazdina V.Jemeljanovs A., Sterna V., Vjazevica V (2011). Evaluation of protein composition of game meat in Latvian farms and wildlife // Agronomy research, 9 (SPPL.ISS.2). pp. 469-472. in SCOPUS
Jansons, I., Jemeljanovs, A., Konosonoka, I.H., Sterna, V., Lujane, B. (2011). The influence of organic acid additive, phytoadditive and complex of organic acid additive phytoadditive on pig productivity, meat quality // Agronomy Research, 9 (SPPL. ISS. 2), pp. 389-394. in SCOPUS
Antone U., Šterna V., Zagorska J.(2011). Potential to increase the stability of milk riboflavin against photo-oxidative degradation // 6th Baltic Conference on Food Science and Technology „Innovations for Food Science and Production „FOODBALT-2011” conference proceedings, Jelgava, p.50-54. CAB Abstracts
Vita Sterna, Aleksandrs Jemeļjanovs, Inara H.Konosonoka, Unigunde Antone, Biruta Lujāne and Rimma Anenkova (2011). Comparison of carrots and red palm oil as source of carotenoids in feed // Proceedings of the 2nd Nordic Feed Science Conference Swedish University of Agricultural Sciences Uppsala, Sweden, June 15-16, 2011, pp 68-72, CAB Abstracts; CABI full text
Antone U., Šterna V., Zagorska J.(2010). Comparison of spectrophotometric methods for assessment of oxidation of milk fat // Research for rural development 2010 : annual 16th international scientific conference proceedings, Jelgava, 19-21 May 2010 / Latvia University of Agriculture. - Jelgava : LLU. - Vol.1, 104.-110.lpp. : tab.” CAB Abstracts
V.Strazdina, A.Jemeļjanovs, V.Sterna, U.Antone. (2010). Evaluation of fatty acids composition of deer (Cervusalaphus) meat produced on Latvia farms and wildlife // Animal Husbandry: collection of scientific works. – Vilnius: Lietuvos Veterinarijos Akademijos Gyvulininkystės Institutas. – N 56 (2010), p.37-44. – (International Conference „Risk factors in the process of animal feeding and their implication on food quality”, 16-17 September, 2010, Palanga-Baisogala). ISSN 1392-6144 CABI Abstracts, Index Copernicus
Jemeljanovs, A., Sterna, V., Strautmanis, D., Osmane, B.; Jonkus, D.; Lujane, B. (2008). Comparison of milk protein composition in cow breeds raised in Latvia // Gyvulininkyste: Mokslo Darbai (Animal Husbandry: Scientific Articles); (51), Baisogala: Institute of Animal Science of Lithuanian Veterinary Academy, p.19.-24. ISSN 1392-6144 CABI CAB ABSTRACTS AN: 20083282760
J.Duļbinskis, A.Jemeļjanovs, V.Šterna, D.Lagzdiņš. (2008). Latvijā audzētā rapša produktu sastāvs un barības vērtība = Rapes, growing in Latvia, products nutrition value and composition / – Bibliogr.: 254.lpp. [10 nos.]. – Kopsav. angļu val. // Agronomijas Vēstis = Latvian Journal of Agronomy / Latvijas Lauksaimniecības universitāte; Lauksaimniecības fakultāte; Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija. – Jelgava, 2008. – Nr.10 (2008), 248.-254.lpp.: tab. - Serial ID – ISSN: 1691-3485.AGRICOLA; CABI CAB ABSTRACTS AN: 20093109568
Monogrāfijas
Proškina L, Zutis J., Konošonoka I.H., Terentjeva M., Bērziņš A., Zītare I., Liepiņa S., Šterna V., Duļbinskis J. Gaļas ražošanas ekonomiskie aspekti No: Latvijā iedzīvotāju pārtikā lietojamās gaļas raksturojums. Red.: A. Jemeļjanovs, I. Jansons, L. Proškina, S. Grišina, A. Mukāne. Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Bioloģijas un veterinārmedicīnas zinātniskais institūts „Sigra”. 2013. Sigulda, 16-104. Lpp Latvijas iedzīvotaju pārtikā lietojamās gaļas raksturojums. LLU Biotehnoloģijas un Veterinārmedicīnas zinatniskais institūts „Sigra”, Rec. A.Mugurevičs, I.Jākobsone, D.Ugare-350.
Zagorska J., Antone U., Šterna V., Ciproviča I.: Evaluation of Immunoglobulin and Lysozyme Concentration in Milk Enriched With Carotenoids // In Trziszka T., Bobak L. and Kazmierska M. (eds.) Selected Problems of Nutraceutical and Functional Food; Monography CXXVI, Wroclaw University of Environmental and Life Sciences, Wroclaw, pp. 11-19, 2011.