Pārlekt uz galveno saturu

Turpinās aktivitātes projektā par nezāļu ierobežošanu bez pesticīdiem

Attēla autors: No AREI arhīva

Ar ziemas rudzu ‘Kaupo’sēju Priekuļu PC  jaunajā bioloģiskās augsekas laukā tiek uzsākta projekta  “Inovatīvas labību un pākšaugu sējumu kopšanas tehnoloģijas izpēte pielietošanai nezāļu ierobežošanā bez pesticīdu lietošanas”noslēguma sezona.

Kā jau informēts iepriekš, pielietošanai praksē tiek pārbaudīta tehnoloģija, kura paredz labību un pākšaugu sēju veikt rindstarpās ar lielāku attālumu, lai tad, kad nezāles pret mehānisko iedarbību visjūtīgākās, ar īpaši šim nolūkam konstruētu agregātu  veiktu rindstarpu apstrādi. Projekta īstenotāji (AREI, SIA Ekolauki, SIA Mistrs) gandarīti, ka tikko aizvadītajā sezonā  izdevās piefiksēt jaunas nianses, kas palīdzēs potenciālajiem šīs tehnoloģijas lietotājiem izvērtēt tās plusus un mīnusus, pirms izšķirties par rindstarpu rušinātāja iegādi.

Ziemāju laukos vienreizēja rindstarpu rušināšana paredzēta  vēl šoruden, pēc sējumu sadīgšanas. Ar iepriekšēju pieteikšanos, interesenti , ņemot vērā epidemioloģiskajai situācijai atbilstošos noteikumus, tiks gaidīgi lauka dienā SIA Ekolauki.  Pasākums plānots oktobra 2. pusē. Tā norises laiks tiks izziņots atsevišķi.

projekts

"Inovatīvas labību un pākšaugu sējumu kopšanas tehnoloģijas izpēte pielietošanai nezāļu ierobežošanā bez pesticīdu lietošanas" (Nr.19-00-A01620-000054)

Pievienots 21/09/2021