Pārlekt uz galveno saturu

Agroresursu un ekonomikas institūts dāvina uztura spēku – kailgraudu miežu grūbas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem

Attēla autors: No AREI arhīva

 

korn

Laikā, kad mediķi ir noguruši, strādājot ilgas un smagas darba stundas, AREI nāk talkā ar rūpēm par pareiza uztura- augsta proteīna un šķīstošo šķiedrvielu uzņemšanu, dāvinot pustonnu ar vērtīgajām kailgraudu miežu grūbām “Kornelija”.
25. februārī AREI veic spēka dāvinājuma akciju Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, kuru misija ir glābt un saglabāt cilvēku dzīvības.

AREI pauž savu attieksmi grūtajā saslimstības periodā, tādejādi dāvinot 500 kg vērtīgo grūbu, kas gatavotas no kailgraudu miežu šķirnes “Kornelija” graudiem ERAF līdzfinansēta projekta “Kailgraudu miežu šķirne 'Kornelija' - augstvērtīga pilngraudu izejviela nišas un funkcionālo  produktu izstrādei” laikā realizētajā Rūpnieciskajā pētījumā, un tām ir unikāls sastāvs, kā arī augsta diētiskā vērtība. Šķirnes “Kornelija” galvenā priekšrocība ir augsts proteīna un beta-glikānu (šķīstošās šķiedrvielas) saturs, kas padara to par izcilu izejvielu augstvērtīgas un veselīgas pārtikas ražošanai. 

Vairāk informācijas www.kornelija.lv 

 

Informāciju sagatavoja:
AREI Tehnoloģiju pārneses centra vadītāja
Andra Ūdre
Andra.udre@arei.lv
29441332


eraf

Pievienots 25/02/2021