Pārlekt uz galveno saturu

Starptautiskā zinātniskā konference Nutrition & Health

Attēla autors: No AREI arhīva

No šī gada 9. līdz 11. decembrim noritēja starptautiskā zinātniskā konference Nutrition & Health, kas šogad tika organizēta videoformātā un LU mājaslapā to varēja klausīties tiešraidē. Tā bija lieliska iespēja starptautiskajai auditorijai ziņot par projekta rezultātiem un kailgraudu miežu šķirnes ‘Kornelija’ tehnoloģiskajām īpašībām un praktisko izmantošanu, iespējām jaunu un veselīgu produktu radīšanā. Tika sagatavoti trīs ziņojumi. Sadaļā „Uzturzinātne” tika ziņots par sešu kailgraudu šķirņu miežu pārslu sagremojamību in vitro apstākļos IN-VITRO STUDY ON CHARACTERISTICS OF DIFFERENT HULLESS BARLEY CULTIVARS ’ FLAKES; sadaļā „Ar veselību saistīti pārtikas produkti” ziņots par diedzētu graudu izmantošanu funkcionālā produktā - augļu-ogu-miežu batoniņi STUDY OF SPROUTED HULLESS BARLEY GRAINS AND THEIR USES FOR THE DEVELOPMENT OF FUNCTIONAL SWEET SNACKS, savukārt, sadaļā „Pārtikas kvalitāte un drošība” D.Dancīte ziņoja par kailgraudu miežu ‘Kornelija’ izmantošanas iespējām jogurta ražošanā
APPLICATION OF BARLEY VARIETY ‘KORNELIJA’ FOR FERMENTED DAIRY PRODUCT DEVELOPMENT. Pilnu konferences programmu var redzēt šeit.
 

Pievienots 17/12/2020