Pārlekt uz galveno saturu

Konference “SELEKCIJAS UN SĒKLAUDZĒŠANAS SEKTORA INOVĀCIJAS BIOLOĢISKAJĀM PĀRTIKAS SISTĒMĀM”

Attēla autors: No AREI arhīva

Agroresursu un ekonomikas institūts sadarbībā ar Eiropas augu selekcijas pētniecības asociāciju EUCARPIA un vairākiem pētniecības projektiem organizē starptautisku tiešsaistes konferenci, kas notiks 2021.gada 8.-10.martā. 

Asociācija EUCARPIA apvieno Eiropas augu selekcionārus un tās mērķis ir atbalstīt zinātnisku un praktisku sadarbību, lai veicinātu augu selekcijas attīstību.

Konferences tematika saistīta ar selekciju bioloģiskajai lauksaimniecībai, ģenētisko daudzveidību un sēklaudzēšanu, ietverot arī sociāli- ekonomiskos, tirgus un likumdošanas aspektus. Zinātniskajā komitejā darbojas 11 valstu pārstāvji un paredzamais dalībnieku skaits ir 150. Kā vieslektori, konferencē piekrituši piedalīties zinātnieki no ASV, Austrijas, kā arī bioloģiskās lauksaimniecības organizācijas IFOAM- Organics International izpilddirektore Louise Luttikholt.

Vienlaikus konference būs Horizon 2020 projekta LIVESEED noslēguma zinātnisko rezultātu prezentācijas un izplatīšanas pasākums. Konferences darbā tiks iesaistīti vairāku ES nozīmes projektu dalībnieki, kuri veic līdzīgus pētījumus laukaugu selekcijā un bioloģiskajā lauksaimniecībā kā BRESOV un ECOBREED.

Konferences tēžu iesniegšana turpinās līdz 10.decembrim.

Vairāk informācijas konferences mājas lapā: https://www.eucarpialiveseedconference2021.lv/

korn
Pievienots 01/12/2020