Pārlekt uz galveno saturu

Priekuļu pētniecības centrs saņem pateicības rakstu par sadarbību nozares jauno profesionāļu meistarības konkursa “Augkopība” organizēšanā

Attēla autors: No AREI arhīva

2020. gada 23. septembrī Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumā norisinājās lauksaimniecības nozares jauno profesionāļu meistarības konkurss “Augkopība”, ko rīkoja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar AREI Priekuļu pētniecības centru un Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumu. Konkursu atbalstīja Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra Cēsu birojs. Nozares konkursu rīko, lai noskaidrotu labākos topošos nozares jaunos profesionāļus, veicinātu profesionālās izglītības pievilcību un pilnveidotu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

Konkursā piedalījās sešas komandas no četrām profesionālās izglītības iestādēm – Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības, Malnavas koledžas, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienības. Konkursa uzdevumus izstrādāja un konkursantu komandu veikumu vērtēja AREI Priekuļu pētniecības centra laukaugu selekcijas un agroekoloģijas nodaļas pētniece Dace Piliksere un tehniskā nodrošinājuma daļas vadītājs Artūrs Lozbergs, kā arī Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra Cēsu biroja vadītāja un lauku attīstības konsultante Dace Kalniņa. Tika vērtētas jauniešu teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas par tēmām: augkopība un vide, lauksaimniecības sistēmas, augsne un tās apstrāde, kultūraugi un augu maiņa, augu aizsardzība, augkopības mehanizācija (darbs ar smidzinātāju, minerālmēslu izkliede). Pirmo vietu izcīnīja Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienības komanda, ko pārstāvēja Mārtiņš Šķēls un Arturs Stabulnieks. Pārējās godalgotās vietas dalīja abas Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma komandas – otro vietu ieguva Reinis Bērziņš un Kristers Briedis, trešo vietu ieguva Raivis Riekstiņš un Mārtiņš Lipskis.

Nozaru konkursus finansē Eiropas Sociāla fonda projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” un Latvijas valsts. Projektu līdz 2022. gada 31. maijam īsteno VIAA.
 

Pievienots 28/09/2020