Pārlekt uz galveno saturu

AREI pētnieču dalība NOVA organizētajos kursos Zviedrijā

Attēla autors: No AREI arhīva

Priekuļu pētniecības centra Mg. agr. Aina Kokare un Mg. agr. Indra Ločmele no š. g. 11.līdz 16.jūnijam piedalījās NOVA (Ziemeļvalstu mežsaimniecības, veterinārijas un lauksaimniecības universitāšu tīkla) organizētajos kursos Adaptabilitāte un elastīgums augu selekcijā”, kas norisinājās Zviedrijas lauksaimniecības universitātē Umeå, Zviedrijā.

https://www.nmbu.no/en/students/nova/students/phd-courses/phd-2017/node/27879

Kursu programmā tika ietverta informācija par  jaunākajām selekcijas metodēm lai panāktu genotipu pielāgotību nelabvēlīgiem vides apstākļiem. Par konvencionālo selekciju un molekulārās ģenētikas metožu pielietošanu selekcijas procesā. Jaunu augu selekcijas tehniku pielietojumu dažādu laukaugu un koku selekcijā. Uz genotipa balstītu selekciju un genoma prognozēšanas iespējām.

Kursu laikā tika prezentēti 7. IP projekta Nr. 61378 – EUROLEGUME ietvaros veiktie pētījumu rezultāti, Mg. agr. Aina Kokare uzstājās ar stenda ziņojumu “Vietējās izcelsmes un ārzemju pupu genotipu salīdzinājums bioloģiskajā lauksaimniecības sistēmā”.

Savukārt, Mg. agr. Indra Ločmele prezentēja LLU pētnieciskās programmas 'Zinātniskās kapacitātes stiprināšana LLU'  projekta Z5 rezultātus, uzstājoties ar stenda referātu "Vasaras miežu  genotipu maisījumu un populāciju priekšrocību izvērtējums  bioloģiskajai audzēšanas sistēmai".

Kursos piedalījās 20 doktorantūras studenti no Ziemeļvalstu universitātēm.

ppc

Pievienots 10/07/2017