Pārlekt uz galveno saturu

Seminārs - Augsnes apstrāde videi draudzīgai un efektīvai saimniekošanai

Sākas
Beidzas
Vieta
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Lielā zāle, 2. stāvs, Rīgas iela 34, Ozolnieki, LV3018

Aicinām uz semināru par minimālās augsnes apstrādi

LLKC aicina 25. februārī uz semināru “Augsnes apstrāde videi draudzīgai un efektīvai saimniekošanai”: Art vai neart? Seminārs paredzēts lauksaimniekiem, kuri vēlas saimniekot ilgtspējīgi un tāpēc lūkojas pēc veidiem, kā veicināt augsnes auglību, samazinot augsnes apstrādi. Šajā seminārā tiksies zinātnieki, konsultanti un lauksaimnieki, lai dalītos zināšanās un pieredzē par efektīvām un ilgtspējīgām augsnes apstrādes tehnoloģijām, kas vērstas uz augsnes auglības saglabāšanu un tās veicināšanu.  Ar minimālās augsnes apstrādes praktisko pieredzi (bezaršana, strip till, tiešā sēja) dalīsies z/s “Jaunozoli”,  z/s “Rietumi” un SIA “Krastmaļi Sēklas” saimnieki.

Seminārs tiek īstenots projekta “Progresīva zemkopības sistēma kā pamats vidi saudzējošai un efektīvai Latvijas augkopībai”, un tā vadošais partneris ir Agroresursu un ekonomikas institūts, kas kopā ar sadarbības partneriem (9 saimniecībām, lauksaimnieku kooperatīviem, LLKC un SIA “EDO CONSULT”)  piecu gadu garumā veiks izmēģinājumus un izvērtēs ekonomiskos un vides risinājumus atšķirīgām zemkopības sistēmām un augsnes apstrādes tehnoloģijām.

Plašāk par projektu: http://new.llkc.lv/lv/nozares/augkopiba/istenos-progresivas-augkopibas-projektu

Seminārs notiks 2020. gada 25. februārī no plkst 10.00-15.15 Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Lielājā zālē, 2. stāvā, Rīgas ielā 34, Ozolniekos, LV-3018.

Dalība seminārā – bez maksas.

Pieteikšanās: Maija Sirvide, LLKC Projektu un attīstības daļas projektu vadītāja, e-pasts: maija.sirvide@llkc.lv; tālr. 29553548.

Semināra laikā tiks fotografēts/filmēts, un šie materiāli var tikt izmantoti publicitātes nolūkos.

Seminārs tiek īstenots projekta “Progresīva zemkopības sistēma kā pamats vidi saudzējošai un efektīvai Latvijas augkopībai” ietvaros (Nr. 19-00-A01612-000011).

Maija Sirvide,

LLKC projektu vadītāja


Seminārs - Augsnes apstrāde videi draudzīgai un efektīvai saimniekošanai

b
Pielikums Izmērs
Semināra programma 431.87 KB
Pievienots 12/02/2020
Portāla administrators