Pārlekt uz galveno saturu

Daudzveidīgie kartupeļi

Attēla autors: Foto: Sintija Cērpiņa

Vidzemes inovāciju nedēļas  ietvaros 27. februārī Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikumā Priekuļos notika kartupeļiem veltīts pasākums.

Apmeklētājus gaidīja Priekuļos izveidoto kartupeļu šķirņu izstāde un informatīvie stendi, ko bija sarūpējuši AREI selekcionāri, kā arī kartupeļu ēdienu recepšu un ēdienu grāmatu izstāde – tehnikuma audzēkņu apkopojums.  Visi kopā iepazina kartupeļu labās īpašības un vērtības, ko kartupelis spēj dot, noklausoties I.Skrabules un I.Dimantes sagatavoto prezentāciju. Pēc tam praktiski tika novērtētas kartupeļu šķirņu garšas īpašības. Par garšīgāko tika atzīta kartupeļu šķirne ‘Monta’. VTDT jaunie pavāri, skolotājas D.Ločmeles-Zelčas rosināti, bija pagatavojuši neparastus ēdienus, pie tam, katram ēdienam bija izmantota kāda no Priekuļu kartupeļu šķirnēm. Ļoti plašais apmeklētāju pulks augstu novērtēja gan kartupeļu un siera kroketes, kam izmantota šķirne ‘Imanta’, gan hačapuri, kas pagatavots no pavisam jaunas, perspektīvas šķirnes. Paldies visiem dalībniekiem un interesentiem!

FOTO: Sintija Cērpiņa

1

Pasākumu atbalstīja Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2021-2027 projekts MainPotRe "Maintenance and scaling up potato growing and consumption heritage in Northern Baltic region to build up resilient communities"

interreg

4

3

2

2

Pievienots 06/03/2024