Pārlekt uz galveno saturu

AREI PLAŠS PASĀKUMU KLĀSTS VIDZEMES INOVĀCIJU NEDĒĻĀ 2024

Attēla autors: No AREI arhīva

No 26. februāra līdz 1. martam norisināsies Vidzemē plašākais notikums inovācijas jomā "Vidzemes inovāciju nedēļa 2024", kam šogad dota virstēma "Dažādība". Šogad, atbilstoši virstēmai, AREI sagatavojis vairākus pasākumus ar dažādu saturu.

Tāpēc mēs aicinām uz mūsu iedvesmotiem un līdzorganizētiem pasākumiem:

27. februārī, 11.00-12.00, seminārs "Daudzveidīga augkopība". Organizē vadošā pētniece Līvija Zariņa, piedalās vadošā pētniece, pākšaugu eksperte Aina Kokare un pētniece, ziemāju selekcionāre un klimata ietekmes pētītāja Līga Dzedule. Pasākums notiks tiešsaistē. Vairāk informācijas  par semināru

27. februārī,  14.00-16.00, pasākums "Daudzveidīgie kartupeļi"*, Priekuļos, Egļu gatvē 9 sadarbībā ar Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumu. Pasākumu organizē pētniece Ilze Dimante, par kartupeļu daudzveidību stāstīt vadošā pētniece Ilze Skrabule, bet par kulināriem pārsteigumiem rūpēsies tehnikuma pavāru programmas audzēkņi. Lai piedalītos, nepieciešams reģistrēties.  Vairāk informācijas par pasākumu.

1. martā no 9.30  pētnieces Ilzes Dimantes iniciētās "Kartupeļi vieno"* dienas ietvaros Cēsu Jaunajā pilī notiks multidisciplināra konference “Kartupeļu transcendence evolūcijā ārpus robežām. Tajā kartupeļi tiks apskatīti no dažādu zinātņu perspektīvas. Konferenci papildinās kulinārijas un mākslas meistarklases. ASV mākslinieka Jeffrey Allen Price  vadībā varēsim iepazīt viņa radīto konceptu POTATOISM, kas pēta kartupeļa daudzpusīgo ietekmi uz mākslu, kultūru un filozofiju.   Vairāk informācijas par pasākumu.

Mūsu organizētie pasākumi iedvesmojuši cēsiniekus arī citām, ar kartupeļu tēmu saistītām aktivitātēm, kuru tapšanā ar prieku līdzdarbojamies.

1. martā no 19.30 Cēsīs, H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorānā notiks vakariņas "Kartupelis gardēdim" ar īpašo viesu piedalīšanos. Ēdienu sagatavošanā tiks izmantotas AREI izveidotās kartupeļu šķirnes.  Sekojiet informācijai restorāna kontā un mājaslapā

2. martā no 11.00 Pasaules latviešu mākslas centrā  kartupeļu mākslinieka Jeffrey Allen Price (ASV) lekcija par kartupeļu ietekmi uz pasaules mākslu un kultūru. Dienu bagātinās kino afišu izstāde no filmām, kuru nosaukumā vai tematikā iekļauti kartupeļi un meistarklase, kurā kartupeļu zīmogu izmantošanu mākslinieka vadībā varēs pacelt jaunā līmenī.

 Tiekamies Cēsīs un Priekuļos!

 

*Pasākumus līdzfinansē Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2021-2027 projekts MainPotRe "Maintenance and scaling up potato growing and consumption heritage in Northern Baltic region to build up resilient communities"

Pievienots 16/02/2024