Pārlekt uz galveno saturu

Pētījuma par ražotāju organizācijām rezultāti

Attēla autors: No AREI arhīva

Informējam, ka noslēdzies Eiropas Komisijas pasūtīts pētījums* par ražotāju organizāciju  priekšrocībām un iespējām izmantot darbības programmas ražotāju organizāciju biedru ilgtspējas veicināšanai.

Ar pētījuma rezultātiem iespējams iepazīties šeit: Establishing an operational programme - Publications Office of the EU (europa.eu)

Izmantojot pogas “Download and languages” un “Related publications” iespējams piekļūt sekojošām publikācijām:

• Pētījuma gala atskaitei (EN);

• Pētījuma kopsavilkumam (EN, DE, FR);

• Tehniskajam ziņojumam (novērtējums par ražotāju organizāciju priekšrocībām attiecībā uz pozīcijas stiprināšanu piegādes ķēdē un ekonomiskās, sociālās un vides ilgtspējas uzlabošanu) (EN);

• Rokasgrāmatai (darbības programmas izveide) (visās ES valodās).

 

*Pētījuma nosaukums: “Pilotprojekts - darbības programmas izstrāde: atbalsts ražotāju organizācijām, lai palīdzētu stiprināt lauksaimnieku stāvokli pārtikas piegādes ķēdē un uzlabotu saimniecību ekonomisko, sociālo un vides ilgtspēju”, to īsteno Ecorys Europe, savukārt AREI nodrošina atbalstu pētījuma komandai, pētījuma aktivitāšu norisei Latvijā.

 

Šajā projektā analizētas iespējamās priekšrocības, kādas varētu būt lauksaimniekiem, kas ir ražotāju organizāciju biedri. Tāpat tajā pētīts, kā ražotāju organizācijas var stiprināt ražotāju stāvokli pārtikas piegādes ķēdē un tādējādi uzlabot saimniecību vispārējo sociālekonomisko un vides ilgtspēju. Papildus tam projektā pētīts, kā ražotāju organizācijas var veicināt savu biedru vispārējo ekonomisko ilgtspēju, izmantojot darbības programmas. Projekta galvenais rezultāts ir rokasgrāmata, kas sniedz ieteikumus ieinteresētajām personām par darbības programmām, lai uzlabotu saimniecību ilgtspēju. Rokasgrāmatas uzmanības centrā ir lopkopības un augu proteīnu nozares, īpaši piena, liellopu gaļas, cūkgaļas, graudu un proteīnaugu nozares.

Pievienots 15/12/2023