Pārlekt uz galveno saturu

Projekta 10. ceturkšņa pārskats (2023. gada aprīlis - jūnijs)

Attēla autors: No AREI arhīva

Desmitajā – noslēdzošajā projekta ieviešanas period pēcdoktorante galvenokārt fokusējās uz pētījuma laikā iegūto rezultātu izplatīšanu gan zinātniskajai kopienai, gan plašākai sabiedrībai.

Šajā periodā tika veikti labojumi publikācijai “Spatial Disparity and Environmental Issues of Organic Agriculture”, kas iesgieta žurnālā Agronomy Research. Tika pabeigts darbs arī pie publikācijas “Environmental sustainability aspects in short food supply chains: the views of organic farmers and consumers”, kā arī noslēdzās darbs pie ceļa karšu izstrādes. Šajā periodā pēcdoktorante izplatīja rezultātus arī vairākos semināros / diskusijās:

-          21.04.2023. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bioloģiskās lauksaimniecības tīkla seminārā, kur iepazīstināja ar situāciju Latvijā un AREI pētījumu virzieniem bioloģiskās lauksaimniecības jomā, t.sk., ar pēcdoktorantūras projekta laikā iegūtajiem rezultātiem;

-          09.05.2023. AREI sadarbībā ar Siguldas novada domi un “GreenFest” rīkotajā domnīcā par vietējo bioloģisko produktu patēriņa veicināšanu. Šajā domnīcā pēcdoktorante iepazīstināja ar divām tēmām:

1.       Bioloģiskās platības Cēsu, Siguldas un Valmieras novados;

2.       Īsās pārtikas ķēdes un tiešā pirkšana.

Desmitajā projekta ieviešanas periodā pēcdoktorante arī līdzdarbojās bakalaura un maģistra darbu izstrādē, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē recenzējot vienu bakalaura darbu un vadot vienu maģistra darbu.

Kopumā pētījumā “Bioloģiskā lauksaimniecība un jauni pārtikas iegādes paradumi - ilgtspējīgas un elastīgas pārtikas sistēmas virzītājspēks” plānotie mērķi un rezultāti ir sasniegti.

Pievienots 12/07/2023