Pārlekt uz galveno saturu

Darbības programmu konference

Attēla autors: No AREI arhīva

Informējam par iespēju piedalīties Eiropas Komisijas pasūtīta pētījuma* gala konferencē, kas veltīta ražotāju organizāciju darbības programmu izstrādei.

Konference notiks 26.maijā klātienē Briselē, tās norisei būs iespējams sekot līdzi arī attālināti. Konferences darba valoda – angļu.

Lai pieteiktu savu dalību konferencē, lūdzam reģistrēties https://ecorys.idloom.events/po-project-final-conference-registration.

Īsa informācija par projektu un konferences dienas kārtība pieejama šeit.

 

 

*Pētījuma nosaukums: “Pilotprojekts - darbības programmas izstrāde: atbalsts ražotāju organizācijām, lai palīdzētu stiprināt lauksaimnieku stāvokli pārtikas piegādes ķēdē un uzlabotu saimniecību ekonomisko, sociālo un vides ilgtspēju”, to īsteno Ecorys Europe, savukārt AREI nodrošina atbalstu pētījuma komandai, pētījuma aktivitāšu norisei Latvijā.

 

Šajā projektā analizētas iespējamās priekšrocības, kādas varētu būt lauksaimniekiem, kas ir ražotāju organizāciju biedri. Tāpat tajā pētīts, kā ražotāju organizācijas var stiprināt ražotāju stāvokli pārtikas piegādes ķēdē un tādējādi uzlabot saimniecību vispārējo sociālekonomisko un vides ilgtspēju. Papildus tam projektā pētīts, kā ražotāju organizācijas var veicināt savu biedru vispārējo ekonomisko ilgtspēju, izmantojot darbības programmas. Projekta galvenais rezultāts ir rokasgrāmata, kas sniedz ieteikumus ieinteresētajām personām par darbības programmām, lai uzlabotu saimniecību ilgtspēju. Rokasgrāmatas uzmanības centrā ir lopkopības un augu proteīnu nozares, īpaši piena, liellopu gaļas, cūkgaļas, graudu un proteīnaugu nozares.

Pievienots 27/04/2023