Pārlekt uz galveno saturu

Projekta 9. ceturkšņa pārskats (2023. gada janvāris - marts)

Attēla autors: No AREI arhīva

Devītajā projekta ieviešanas periodā pēcdoktorante pabeidza darbu pie otras zinātniskās publikācijas par sertificētajām bioloģiskajām platībām, to telpisko izvietojumu Latvijā, kā arī virszemes ūdeņu kvalitātes izmaiņām lauksaimniecības ietekmē. Publikācija ar nosaukumu “Spatial Disparity and Environmental Issues of Organic Agriculture” tika sagatavota kopā ar AREI kolēģiem – Lindu Ieviņu un Pēteri Lakovski un iesniegta zinātniskajā žurnālā Agronomy Research.

Šajā periodā arī saņemtas recenzijas par iepriekš iesniegto rakstu “The Effects of Covid-19 Pandemic on Short Food Supply Chains: The Case of Direct Purchasing Network” un veiktas nepieciešamās izmaiņas zinātbiskajā rakstā.

Devītajā projekta ieviešanas mēnesī pēcdokotrante devās mobilitātē uz pētniecisko institūtu Vācijā “Thunen Institute of Farm Economics”, kur pavadīja 3 nedēļas (5.februāris – 25.februāris), iepazīstot šī institūta darbības principus, tiekoties ar institūta pētniekiem, piedaloties diskusijās un prezentējot savu pētījumu. Mobilitātes laikā notika darbs arī pie trešās publikācijas sagatavošanas, pēcdoktorante arī apmeklēja divas bioloģiskās saimniecības, kas izplata savu produkciju, izmanotjot īsās pārtikas piegādes ķēdes, kā arī piedalījās lielākajā bioloģiskās lauksaimniecības un produkcijas kongresā Vācijā “BioFach”.

Šajā projekta ieviešanas periodā pēcdoktorante arī izplatīja pētījuma laikā iegūtos rezultātus:

·       2023.gada 19.janvārī Cēsīs, seminārā tiešās pirkšanas Cēsu grupai prezentēja pētījuma laikā iegūtos rezultātus par īsajām pārtikas piegādes ķēdēm un pēdējo gadu tendencēm tiešās pirkšanas kustībā;

·       2023.gada 25.janvārī Cēsīs, Cēsu partnerības rīkotā diskusijā ar pašvaldības pārstāvjiem / lēmumu pieņēmējiem, pēcdoktorante prezentēja atziņas par īsajām pārtikas piegādes ķēdēm, tiešās pirkšanas piemēru, fokusējoties konkrētāk tieši uz Vidzemes reģionu;

·       2023. gada 21. februārī, zinātniskajai kopienai Vācijā pēcdoktorante prezentēja sava pētījuma laikā iegūtos rezultātus;

·       2023. gada 23.februārī pēcdoktorante attālināti piedalījās Latvijas Universitātes zinātniskajā konferencē, sekcijā Daba: starpdisciplināra perspektīva, nolasot referātu “Vides ilgtspējas apsekti īsajās pārtikas piegādes ķēdēs: tiešās pirkšanas piemērs”.

Šajā periodā turpinājās darbs arī pie ceļa karšu izstrādes – tika atrasts tehniskais risinājums ceļa karšu nodrošināšanai, kā arī gatavota informācija tām.

 

 

Pievienots 14/04/2023