Pārlekt uz galveno saturu

Projekta 8. ceturkšņa pārskats (2022. gada oktobris - decembris)

Attēla autors: No AREI arhīva

Astotajā projekta ieviešanas periodā pēcdoktorante pabeidza darbu pie vienas zinātniskās publikācijas gatavošanas par īsajām pārtikas ķēdēm Covid-19 laikā. Pirms iesniegšanas zinātniskajā žurnālā pēcdoktorante noprezentēja šo publikāciju Baltic Studies centre organizētā seminārā 2022. gada 4. novembrī un, ņemot vērā ieteikumus, veica tās labojumus. Rezultātā publikācija ar nosaukumu “The Effects of Covid-19 Pandemic on Short Food Supply Chains: The Case of Direct Purchasing Network” sagatavota kopā ar vienu no pēcdoktorantes zinātniskajiem konsultaniem T.Tisenkopfu un iesniegta zinātniskajā žurnālā.

Šajā periodā turpinājās darbs arī pie otras zinātniskās publikācijas sagatavošanas ar nosaukumu “Spatial Disparity and Environmental Issues of Organic Agriculture”. Publikācija sagatavota kopā ar kolēģiem no Agroresursu un ekonomikas institūta un faktiski ir gatava iesniegšanai zinātniskā žurnālā, ko plānots darīt 2023. gada janvārī.

Balstoties uz pētījuma laikā iegūtajiem datiem astotajā projekta ieviešanas periodā uzsākta ceļa karšu gatavošana.

Šajā periodā izplānotas vairākas projekta aktivitātes un sagatavotas prezentācijas tiem:

  • Sagatavots ziņojums par projekta ieviešanas otro gadu, kas prezentēts AREI darbiniekiem 2023. gada 3. janvārī;
  • Sagatavota prezentācija par pētījuma laikā iegūtajām atziņām, ko plānots prezentēt Tiešās pirkšanas kustībai Cēsīs 2023. gada 19. janvārī (pasākums pārcelts no decembra);
  • Izplānota mobilitāte uz Thünen-Institute of Farm Economics Vācijā. Mobilitāte plānota no 2023. gada 5. februāra līdz 25. februārim.
Pievienots 12/01/2023