Pārlekt uz galveno saturu

8. Ziemeļvalstu augu fenotipēšanas tīkla (the Nordic Plant Phenotyping Network/NPPN) seminārs.

Attēla autors: No AREI arhīva

AREI Laukaugu selekcijas un agroekoloģijas nodaļas vadošā pētniece Māra Bleidere piedalījās 8. Ziemeļvalstu augu fenotipēšanas tīkla (the Nordic Plant Phenotyping Network/NPPN) seminārā, kas no 24.-25. novembrim notika Bastad (Zviedrija). Seminārā programmā bija iekļauti pētījumu rezultāti, kas iegūti Ziemeļvalstu publiskās un privātās partnerības fenotipēšanas projekta (6P3) ietvarā, un veltīti precīzās fenotipēšanas metožu, tai skaitā bezpilota lidaparātu (dronu) un proksimālās fenotipēšanas, pielietojumam augu selekcijā. Noritēja diskusijas par augu fenotipēšanas aktivitāšu attīstību nākotnē Ziemeļvalstu/Baltijas reģionā.

NPPN semināra dalībnieki iepazīstināti arī ar AREI realizētā EEZ un Baltijas pētniecības programmas projekta NOBALwheat - kviešu selekcijas rīku kopums ilgtspējīgai pārtikas sistēmai Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā ietvarā iegūtajiem divu gadu rezultātiem lauka un laboratorijas apstākļos Baltijas valstīs un Norvēģijā.  

NPPN mājas lapā ir atrodamas līdz šim organizēto semināru prezentācijas.

Teams

NOBALwheat projekta komanda NPPN seminārā Bastad (no kreisās): Rita Armoniene (LAMMC, Lietuva), Morten Lillemo (NMBU, Norvēģija), Māra Bleidere (AREI, Latvia), Gintaras Brazauskas (LAMMC, Lietuva)

Screen

Kopsavilkums diskusijai par augu fenotipēšanas nākotni Ziemeļvalstu/Baltijas reģionā

 

Nobal

1

Pievienots 28/11/2022