Pārlekt uz galveno saturu

Projekta 7. ceturkšņa pārskats (2022. gada jūlija - septembris)

Attēla autors: No AREI arhīva

Septītajā projekta ieviešanas ceturksnī turpinājās darbs pie divu zinātnisku publikāciju sagatavošanas - par bioloģiski apsaimniekotajām platībām un to telpisko struktūru, kā arī par tiešās pirkšanas gadījuma izpēti.

Šajā periodā pēcdoktorante devās mobilitātē uz Spāniju, pilsētām Baezu un Jaenu, kur piedalījās starptautiskā zinātniskajā konferencē “29 Session of Permanent European Conference for the Study of the Rural Landscape PECSRL2022” un nolasīja referātu “Does Sustainable Agriculture Matter?: The Motivation of Organic Farmers to Take Part into the Direct Purchasing Network”.

Lai komunicētu ar lauksaimniekiem un citām iesaistītajām pusēm, pēcdoktorante piedalījās seminārā par priekšlikumu izstrādi bioloģiskās lauksaimniecības attīstības rīcības plāna projektam 2023.–2027. gadam, kur vadīja vienu no bioloģisko lauksaimnieku darba grupām. Seminārs notika 2022. gada 9. augustā Dabas rezidencē, Siguldā. Šajā pārskata periodā, 2022. gada 10. septembrī pēcdoktorante arī piedalījās seminārā “BIO GNP - viegli būt!’’, kura laikā nolasīja referātu par bioloģisko platību īpatsvaru un izvietojumu Gaujas Nacionālā parka teritorijā, kā arī piedalījās diskusijā.

Šajā ceturksnī notika komunikācija arī ar plašāku sabiedrību – pēcdoktorante sagatavoja populārzinātnisku publikāciju “Saīsināt piegādes ķēdi – no abiem galiem”, kura publicēta žurnālā Bioloģiski, 10.2022.

Pievienots 10/10/2022