Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas zivrūpniecības nozares stends nebeidz pārsteigt “Riga Food 2022” izstādē

Attēla autors: No AREI arhīva

Jau no pirmās dienas agrām rīta stundām stendā bija rosība. Sākot no kolēģu vizītēm no citiem stendiem, līdz tirdzniecības partneriem. Vienaldzīgo nebija. Jo produkcija ir ne tikai veselīga un garšīga, bet arī profesionālu pavāru skaisti noformēta.

Tūlīt pēc izstādes oficiālās atklāšanas, stendu apmeklēja zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts. Viņš pārliecinājās, ka uzņēmumi ražo gan gadiem pārbaudītas pamatīgas vērtības, gan tirgus tendencēm atbilstošus jaunumus.

Par tradīciju ir kļuvusi triju Latvijas dietoloģijas grandu vizīte nozares stendā Riga Food izstādē. Dr.Lolita Neimane, Dr.Atis Tupiņš un Dr.Andris Brēmanis produktus aplūkoja caur piekasīgo veselīguma prizmu. Klausoties viņu diskusijā varēja dzirdēt tikai pozitīvas tēzes:

·      Siļķe ir tradicionāls Latvijas virtuves produkts. Bet apbrīnu raisa vairāk kā 10 veidos rūpnieciski pagatavota siļķe.

·      Šprotes, kas nav kūpinātas. It kā šprote, garša īstā, tik nedaudz bālāka. Bet labā olīveļļā, kas padara to gan veselīgu, gan garšīgu.

·      Jauns surimi krabju nūjiņu ražotājs Liepājā. Krabju nūjiņas ir zivs olbaltumvielas ar zivju specifiskām vielām. Piemēram, tiem, kam bail no asakām.

·      Saprast, ka svaiga vai saldēta Latvijas brētliņa ir vērtība, ko novērtē citās valstīs, bet Latvijā pagaidām vēl nē. Bet tā ir zivs, kas Omega 3 ziņā var konkurēt ar siļķi, lasi un skumbriju.

·      Dažādi pagatavots lasis. Patērētājiem lielāka izvēle. Arī tiem, kam kāds pagatavošanas veids neiet pie sirds.

·      Redzēt, ka pasaule mainās. Savādāka pasaules uztvere. Aktuāli kļūst veģetārie, vegānie produkti. Parasti jau cilvēks nepiedzimst kā veģetārietis vai vegāns. Lai līdz tam nonāktu, viņam ir vēsturiskā pieredze. Arī tad viņš grib iekosties un sajust, to kas bija kādreiz. Tam ir risinājums šajā stendā -  vegānā zivs.

Viņu kopējais secinājums- šajā stendā visi produktu ir veselīgi un garšīgi. Ja tiem vēl pieēd klāt rudzu rupjmaizi un dārzeņus, tad droši var ēst pilnu vēderu.

Ejot garām, stendā piestāja arī eksprezidents Raimonds Vējonis. Pēc pirmo produktu degustācijas, viņa interese par nozares produkciju un sasniegumiem pieauga un tikai piestāšana stendā izvērtās ļoti gara. Viņa secinājums bija, ka nozares stends izstādē ir kā centrālais kuģis, kas peld pareizā virzienā.

Jebkurš stenda apmeklētājs promejot novēlēja veiksmi. Jo veiksme šajos sarežģītajos apstākļos tiešām ir ļoti vajadzīga.

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

Pievienots 09/09/2022