Pārlekt uz galveno saturu

“Riga Food 2022” aizsāk Zemkopības ministrijas atbalstīto kopstendu dalībnieku izstāžu sezonu

Attēla autors: No AREI arhīva

8.septembrī Ķīpsalas izstādē  “Riga Food 2022” savas izstāžu gaitas nacionālajos kopstendos uzsāk Zemkopības ministrijas atbalstītie Latvijas pārtikas ražotāji.

                    Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) organizētais Nacionālais kopstends apvieno 12 Latvijas dalībniekus, kuri izstādes trīs dienās ļaus apmeklētājiem un saviem sadarbības partneriem baudīt, vērtēt un arī iegādāties sarūpētos produktus. Starp kopstenda dalībniekiem ir piena produktu ražotājs AS “Jaunpils pienotava”,  gaļas un vegānu gaļas produktu ražotājs SIA “Gaļas nams Ādaži”, garšvielu ražotājs SIA “RKF Valežs”,  SIA “Rāmkalni Nordeco” un  Latvijas Maiznieku biedrība ar saviem biedriem: SIA “Dona”, SIA “Lāči”, SIA “Lielezers”, SIA “Hanzas maiznīca”, SIA “Puratos Latvia” un SIA “Lanordija”.

Vairāk par notikumiem izstādē projekta foto galerijā https://www.facebook.com/AREIIzstades jeb Latvijas Pārtikas Produktu Parāde. Vairāk informācijas par izstādi: http://www.bt1.lv/rigafood/

Lai palielinātu un diversificētu Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu, AREI un LR Zemkopības ministrija īsteno programmu Atbalsts tirgus veicināšanai un atbalsta uzņēmumus dalībai nacionālos kopstendos starptautiskajās izstādēs pasaulē.

Nākošā un Eiropā lielākā pārtikas izstāde “SIAL 2022” notiks š.g. oktobrī Parīzē, kurā AREI organizētajos 5 nacionālajos kopstendos piedalīsies 31 Latvijas pārtikas uzņēmums. Vairāk par izstādēm un atbalsta iespējām dalībai izstādēs Nacionālo kopstendu projekta lapā- https://lvpartikasrazotajukopstendi.jimdofree.com/

 

Papildu informācija:

Daina Saktiņa, Dr.oec.

AREI Nacionālo kopstendu projekts

E-pasts: daina.saktina@arei.lv

Riga food

Pievienots 07/09/2022