Pārlekt uz galveno saturu

Projekta 6. ceturkšņa pārskats (2022. gada aprīlis - jūnijs)

Attēla autors: No AREI arhīva

Sestajā projekta ieviešanas ceturksnī turpinājās lauka pētījums. Pēcdoktorante turpināja interviju veikšanu ar tiešās pirkšanas pulciņu organizētājiem, dalībniekiem un bioloģiskajām saimniecībām. Šajā period veiktas astoņas padziļinātas intervijas, veikta visu interviju transkribcija un analīze.

Sestajā projekta ieviešanas ceturksnī turpinājas darbs pie divu zinātnisku publikāciju sagatavošanas - par bioloģiski apsaimniekotajām platībām un to telpisko struktūru, kā arī par tiešās pirkšanas gadījuma izpēti.

Šajā periodā pēcdoktorante devās mobilitātē uz Somiju, Joensū, kur piedalījās starptautiskā zinātniskajā konferencē Nordic Geogrpahers meeting ar referātu “Organic Farming And New Food Values: The Case Of Direct Purchasing Network”. Lai ziņotu par pētījuma laikā iegūtajiem rezultātiem, pēcdoktorante piedalījās arī attālinātā zinātiskajā konferencē ESRS 2022 Satellite Event: far apart but still close together “Just Rural Transitions: Opportunities and Challenges” // A transition towards a participatory society? Exploring participation: strategies, challenges and solutions of participation in rural and urban Alternative Food Networks (AFN) ar referātu “Changes of Participation in Direct Purchasing Network During Covid-19 Pandemic”.

Sestajā projekta ieviešanas ceturksnī pēcdoktorante līdzdarbojās arī Latvijas Universitātes kursa “Lauka kurss dabas ģeogrāfijā”, apakšadaļas Ainavu ģeogrāfija ieviešanā.

Lai komunicētu ar lauksaimniekiem, 2022. gada 12. maijā pēcdoktorante ar ziņojumu “Bioloģisko platību telpiskie un vides aspekti” piedalījās 30. Starptautiskajā lauksaimniecības biznesa izstādes Lauksaimniecības forumā Rāmavā.

Šajā ceturksnī notika komunikācija arī ar plašāku sabiedrību – pēcdoktorante sagatavoja populārzinātnisku publikāciju “Vai Latvijas pircējs var atļauties bioloģisko pārtiku?”, kura publicēta žurnālā Bioloģiski, 05.2022., kā arī 25. aprīlī piedalījās Latvijas Radio 1 raidījumā “Kā labāk dzīvot?”, diskutējot par ilgtspējīgu lauksaimniecību: https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/ka-labak-dziivot/kara-del-sarezgita-situacija-nonakusi-ari-lauksaimnieki.-trukst-.a159476/

Pievienots 19/07/2022