Pārlekt uz galveno saturu

Projekta 5. ceturkšņa pārskats (2022. gada janvāris - marts)

Attēla autors: No AREI arhīva

Piektajā projekta ieviešanas ceturksnī tika uzsākts lauka pētījums. Pēcdoktorante uzsāka interviju veikšanu ar tiešās pirkšanas pulciņu organizētājiem, dalībniekiem un bioloģiskajām saimniecībām, kā arī viesojās vairākos tiešās pirkšanas pulciņos (Rīgā un Cēsīs) un tiešajā pirkšanā iesaistītajās saimniecībās Vidzemē.

Piektajā projekta ieviešanas ceturksnī tika uzsākts darbs pie divu zinātnisku publikāciju sagatavošanas. Viena publikācija plānota par bioloģiski apsaimniekotajām platībām un to telpisko struktūru, bet otra par tiešās pirkšanas gadījuma izpēti.

2021. gada 31. martā pēcdoktorante ar ziņojumu piedalījās Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas kopsapulcē, iepazīstinot klausītājus ar pētījumu rezultātiem bioloģiskās lauksaimniecības jomā.

Projeka 5. ceturksnī savas izmaiņas ieviesa C-19 ierobežojumi. Šī pārskata periodā pēcdoktorante devās attālinātajā mobilitātē. Pēcdoktorante apmeklēja mācību kursu “Qualitative Research Methods & Data Analyses”, ko īstenoja University of St.Gallen un kas ierobežojumu dēļ notika attālināti. Savukārt februārī plānotā conference "Nordic Geographers meeting" C-19 lielās izplatības un ierobežojumu dēļ tika pārcelta uz šī gada jūniju.

Pievienots 04/04/2022