Pārlekt uz galveno saturu

Izstāde Rāmava 2021

ramava
Sākas
Beidzas

Jau rīt, trīs dienu garumā no 30.septembra - 2.oktobrim, AREI ar plašo laukaugu šķirņu piedāvājumu atradīsies izstāžu kompleksā “Rāmava”- vieta D-71.

Agroresursu un ekonomikas institūts” (AREI) piedāvā Latvijas lauksaimniekiem Latvijā radītas un vietējiem klimatiskiem un augsnes apstākļiem vispiemērotākās laukaugu šķirnes.

Izstāžu kompleksa Rāmava izstādē “Lauksaimniecības un meža tehnika 2021”  apmeklētājiem būs iespējams saņemt nepastarpinātu informāciju no institūta speciālistiem par zinātnieku radītajām šķirnēm, to audzēšanas īpatnībām un iespējām arī iegādāties sēklas materiālu.

Institūts ir atvērts sadarbībai un rosina izmēģināt jaunas kultūraugu šķirnes, kā arī gatavs kopīgi meklēt un atrast katram audzētājam piemērotu risinājumu.

AREI institūtā darbojas arī graudu tehnoloģijas un agroķīmijas laboratorija, kura aprīkota ar iekārtām, lai veiktu izpēti šādiem testēšanas objektiem: graudu un augu biomasas analīzes un augsnes agroķīmisko rādītāju analīzes. Graudu tehnoloģijas un agroķīmijas laboratorija nosaka bioķīmiskos un fizikālos rādītājus,  izmantojot  gan standarta, gan ekspresmetodes. Analīzes tiek veiktas gan zinātniski pētnieciskā  darba, gan individuālu pasūtītāju (zemnieku u.c. interesentu) vajadzībām.

Agroresursu un ekonomikas institūts ir nozīmīgs bioekonomikas nozaru pētniecības un vadošais laukaugu selekcijas institūts ar vairāk nekā 100 gadu vēsturi. AREI zinātnieki īsteno laukaugu šķirņu selekciju, dažādu laukaugu audzēšanas tehnoloģiju izpēti, veic pētījumus par laukaugu kvalitāti un ilgtspējīgas lauku telpas attīstību, kā arī ekonomisko analīzi lauksaimniecības, pārtikas ražošanas un zivsaimniecības nozarēs. AREI darbība noris četrās Latvijas vietās, kuras pastāvīgi nodrošina zināšanu pārnesi praksē.

Papildu informācijai:
Andra Ūdre
AREI Tehnoloģiju pārneses centra vadītāja
E-pasts: andra.udre@arei.lv, Mob.tālr. 29441332

Pievienots 29/09/2021
Portāla administrators