Pārlekt uz galveno saturu

Pakalpojumi

Nosakāmais rādītājs

Metode

Cena EUR, bez PVN

Mitrums # (Graudaugi un graudaugu produkti)

LVS EN ISO 712-1:2024

5.75

Mitrums (Pākšaugi)

ISO 24557:2009

5,75

Mitrums (Eļļas augu sēklas)

LVS EN ISO 665:2020

5,75

Slāpeklis, koproteīns *# (Graudaugi un pākšaugi)

LVS EN ISO 20483:2014

14.00

Koptauki * (Dzīvnieku barība)

ISO 6492:1999

9.79

Eļļas saturs (Eļļas augu sēklas)

LVS EN ISO 659:2009

9,79

Ciete *

LVS EN ISO 10520:2001

7.50

Koppelni * (Graudaugi, pākšaugi un to pārstrādes produkti)

LVS EN ISO 2171:2023

6.40

Fosfors (P) * (Augu zaļmasa)

ISO 6491:1998

8.98

Kālijs (K) * (Augu zaļmasa)

LVS EN ISO 6869:2002

8.41

Kalcijs (Ca) * (Augu zaļmasa)

GOST 26570-95

7.82

Magnijs (Mg) *(Augu zaļmasa)

GOST 26570-96

8.88

β-glikāns * (Graudaugi un to pārstrādes produkti)

ICC Standard Method No. 168

14.78

Kokšķiedra * (Lauksaimniecības pārtikas produkti)

ISO 5498:1981

10.95

ADF * (Dzīvnieku barība)

LVS EN ISO 13906:2008

12.54

NDF * (Dzīvnieku barība)

LVS EN ISO 16472:2006

12.69

Kopējais slāpeklis (N) (Augu zaļmasa)

Elementanalīze (Sausās sadedzināšanas metode)

6.45

Kopējais Ogleklis (C) (augu zaļmasa)

Elementanalīze (Sausās sadedzināšanas metode)

6.45

Kopējais organsikais ogleklis (TOC) (augu zaļmasa)

Elementanalīze (Sausās sadedzināšanas metode

9.16

Kopējais neorganiskais ogleklis (TIC) (augu zaļmasa)

Aprēķins

2.00

C/N attiecība (augu zaļmasa)

Aprēķins

2.00

Kopējais Ogleklis (C) + Kopējais Slēpeklis (N) (augu zaļmasa)

Iepriekš sarakstā noteiktās metodes

6.45

Krišanas skaitlis *# (Graudaugiem un to miltiem)

LVS EN ISO 3093:2011L

8.25

Tilpummasa # (Graudaugi)

LVS EN ISO 7971-3:2019

5.44

Piemaisījumi (par 1 rādītāju) (Graudaugi)

LVS 271:2000

4.07

Dīgtspēja (Graudaugi un sēklas)

ISTA not.1999.g. ar izm. 2001.g.

3.10

1000 graudu masa (Graudaugi un pākšaugi)

LVS EN ISO 520:2011

4.66

Plēkšņainība

MK noteikumi Nr.518

6.07

Peroksīda skaitlis

AOAC 965.33

9.11

Ureāzes aktivitāte (Sojas pupiņas un to produkti)

ISO 5506:2018

9.62

Kopējie fenoli (Graudaugi)

Pēc Demian-Dormen metodes et.al., 2004

11.24

Augu paraugu sagatavošana

3.31

Infratec NOVA

Ekspress metode (NIR)

5.13

  • Kviešiem: mitrums, proteīns, ciete, lipeklis, Zeleny indekss, tilpummasa
  • Miežiem: mitrums, proteīns, ciete, tilpummasa, β – glikāns
  • Auzām: mitrums, proteīns, tilpummasa, β – glikāns, tauki, ciete
  • Rudziem:mitrums, proteīns, ciete, tilpummasa

Augsnes analīzes

Reakcija (pH)#

LVS EN ISO 10390:2022

5.71

Organiskās vielas

2022. gada 4. janvāra ZM kārtība Nr. 1 (5. pielikums 1.metode)

7.18

Kustīgais fosfors (P2O5)

Ēgnera-Rīma metode (2022. gada 4. janvāra ZM kārtība Nr.1 (5. pielikums 3.metode))

6.57

Kustīgais kālijs (K2O)

Ēgnera-Rīma metode (2022. gada 4. janvāra ZM kārtība Nr.1 (5. pielikums 3.metode))

5.93

Apmaiņas kalcijs  (Ca)

GOST 26487-85

6.31

Apmaiņas magnijs (Mg)

Fotometriska noteikšana 1M KCl ekstraktā

6.25

Ūdenī šķīstošais Nātrijs (Na)

2022. gada 4. janvāra ZM kārtība Nr.1 (5. pielikums 13. metode)

5.43

Kopējais slāpeklis (N) *

LVS EN ISO 11261:2002L

11.02

Mitrums

LVS  ISO 11465:2006

5.02

Elpošanas intensitāte

Microbiological Methods, 2005

10.98

Dehidrogenāze

Хазиев,2005; Kaimi et al.,2007

15.50

Amonija slāpeklis (NH4-N)

GOST 26489-85

9.12

Kustīgais sērs (SO4-S)

2022. gada 4. janvāra ZM kārtība Nr.1 (5.pielikums 6. mtode)

7.28

Nitrātu slāpeklkis (NO3-N)

GOST 26488-85

12.76

Kopējais Ogleklis (C)

LVS ISO 10694:2006 L

 

6.36

Kopējais organiskais ogleklis (TOC)

LVS ISO 10694:2006 L

(sausā sadedzināšana)

8.63

Kopējais slāpeklis (N)*

LVS ISO 13878:1998

 

6.36

Kopējais Ogleklis (C) + Kopējis Slāpeklis (N)

Iepriekš sarakstā noteiktās metodes

6.36

Kopējais neorganiskais oglekilis (TIC)

Aprēķins

2.00

C/N attiecība

Aprēķins

2

Pamatanalīze (Organiskās vielas, pH, K2O, P2O5)

Iepriekš sarakstā noteiktās metodes

14.43

Pamatanalīze + papildus elementi (Organiskās vielas, pH, K2O, P2O5 + Na, Ca, S, Mg)

Iepriekš sarakstā noteiktās metodes

26.00

 

# akreditēta metode

* cena bez mitruma

 

Cenas apstiprinātas ar 11.12.2024 rīkojumu Nr. Nr.R/1.2-7-89A