Ilgtspējīgas agrotehnoloģijas un izejvielu ražošana
Ietver agrotehnoloģijas, to efektivitāti, risinājumus agrotehnoloģiju un vides efektīvai mijiedarbībai, vides resursu ilgtspēju (agroekoloģiju), bioloģiskās lauksaimniecības pētījumus. Atbilst ES stratēģijas «Farm to Fork» (No lauka līdz galdam) prioritātēm: Ilgtspējīga pārtikas ražošana; Ilgtspējīgas lauksaimniecības pārtikas sistēmas; Augu veselība un aizsardzība; Lauksaimniecības ekosistēma noturība pret iespējamām slimībām un pandēmijām nākotnē.
Pētniecības virzieni:
2.1. Laukaugu bioloģiskās un integrētās audzēšanas tehnoloģijas noturībai pret nākotnes izaicinājumiem.
2.2. Augsnes ilgtspējīga izmantošana, barības elementu aprite agro–ekosistēmās.
2.3. Bioloģiskā saimniekošanas sistēma.
2.4. Agrotehnoloģiju ietekmes uz vidi un klimatu risku izvērtējums un risinājumu izstrāde.
2.5. Nezāļu ekoloģija un izplatības ierobežošana.
2.6. Augu izcelsmes izejvielu ilgtspējīgas iegūšanas tehnoloģijas lopkopībai un zivsaimniecībai.
2.7. Inovatīvi tehnoloģiskie risinājumi lauksaimniecībai, t.sk. mākslīgais intelekts un robotika.