Pārlekt uz galveno saturu

Smiltenes tehnikuma audzēkņi iepazīst laukaugu šķirnes

Attēla autors: No AREI arhīva

Priekuļu pētniecības centrā 2.aprīlī viesojās Smiltenes tehnikuma pavāru un konditoru specialitātes studenti. Audzēkņi interesējās par laukaugu daudzveidību un vērtību, kas būtu izmantojama garšīgu un inovatīvu ēdienu gatavošanai. AREI zinātnieces I.Dimante, A.Kokare, L.Legzdiņa, I.Skrabule iepazīstināja ar Institūta darbību un Priekuļu veikumu pākšaugu, miežu un kartupeļu šķirņu selekcijā. Lektores vērsa uzmanību uz būtiskāko uzturvērtībā un interesantākos meklējumus izmantošanai ēdinu gatavošanai. Audzēkņi ieinteresējās par iespēju pasniegt svaigas zirņu pākstis tieši no dobes, par receptēm no kailgraudu miežu graudiem, un par plašajām kartupeļu gatavošanas iespējām. Ceram, ka tikšanās rosinās interesi apmeklēt arī Stendes pētniecības centru.

1

2

3

4

Pievienots 04/04/2025