Pārlekt uz galveno saturu

Balso par Aleksandra Pelēča literārās prēmijas Lasītāju simpātijas balvu

Attēla autors: No AREI arhīva

Atzīmējot Aleksandra Pelēča (1920. gada 10. aprīlis – 1995. gada 12. oktobris) dzimšanas dienu, tiks piešķirta kārtējā Aleksandra Pelēča literārā prēmija kādai Talsu pusei veltītai grāmatai. Šobrīd apzināti un prēmijai tiek izvirzīti 2023. gadā izdoti darbi, kas ir cieši saistīti ar Talsu novada kultūrvēsturisko dzīvi.

Aicinām lasītājus balsot par kādu no Aleksandra Pelēča prēmijai izvirzītajām grāmatām un noteikt Lasītāju simpātijas balvas saņēmēju. Literārās prēmijas saņēmēju noteiks vērtēšanas komisija.

Balsot par sev tuvāko grāmatu var no 1. februāra līdz 7. aprīlim Talsu Galvenās bibliotēkas tīmekļvietnē www.talsubiblioteka.lv, kā arī apmeklējot savu vietējo bibliotēku. Sabiedrības balsojums noteiks lasītāju simpātiju balvas ieguvēju.

Nr. 5. Stendes miežu selekcionāre Genovefa Timule / sakārtojusi Solveiga Maļecka – Talsi : Aleksandra Pelēča lasītava, 2023. – 66 lpp. – ISBN 9789934513718.

Grāmatā ir iekļauti ne tikai atmiņu stāstījumi, apraksts par selekcionāri, fotogrāfijas, bet arī vairāki attēli no pierakstu kladēm. Selekcionāre ikdienā rakstīja dienasgrāmatu, kurā piefiksēja padarītos darbus, laikapstākļus, stādījumu shēmas, augsnes bagātināšanas reizes un citus dzīvē nozīmīgus notikumus.

Pievienots 07/02/2024