Pārlekt uz galveno saturu

AREI piedalās starptautiskā forumā “Prasmju planēta. Jauns skatījums uz tīklošanos potenciālu”

Attēla autors: No AREI arhīva

26.septembrī AREI piedalījās Starptautiskajā forumā “Prasmju planēta. Jauns skatījums uz tīklošanos potenciālu” (The Planet of Skills. Revised Perspective on Networking Potential), kas notika Ogres tehnikumā.

Forumu organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar starptautiska līmeņa organizācijām Skillman International, Eiropas Izglītības fondu (Europea Training Foundation) un Europea Latvia (profesionālās izglītības iestāžu apvienība, kas īsteno ar zaļo izglītību saistītas izglītības programmas un ir biedrības “Europea International”, kura apvieno Eiropas Savienības dalībvalstu profesionālās izglītības iestādes, kas īsteno ar zaļo izglītību saistītas izglītības programmas, biedrs).

Foruma īstenošanu nodrošina profesionālās izglītības iestādes, lai parādītu Eiropas un pasaules valstīm Latvijā īstenotās profesionālās izglītības reformas rezultātus, moderno infrastruktūru un mūsdienu tehnoloģiskajām prasībām atbilstošo aprīkojumu. Profesionālajā izglītībā sagatavotie speciālisti sekmē valsts attīstību un tautsaimniecības konkurētspēju.

Foruma darba gaitā tika prezentēti Eiropas Savienības Aizsargātie Latvijas īpašie produkti, kuru sarakstā ir "Latvijas lielie pelēkie zirņi". AREI selekcionētā pelēko zirņu šķirne Retrija nodrošina šī produkta pamatu. 

1

Pievienots 28/09/2023