Pārlekt uz galveno saturu

Zemkopības ministra pieņemšana un tīklošanās pasākums par godu konkursam "The Baltic Taste Award"

Attēla autors: No AREI arhīva

Noslēdzies Baltijas pārtikas kvalitātes jeb “The Baltic Taste Award” konkurss, kuram par godu Zemkopības ministrs Didzis Šmits un valsts sekretārs Raivis Kronbergs rīkoja pieņemšanu konkursa Latvijas dalībniekiem un iesaistītajām personām, kas notika š.g 13.septembrī viesnīcas “Hotel Aston Riga” restorānā “KITSCHen”.

Pasākuma formāts paredzēja ne tikai godināt sanākušos Latvijas pārtikas uzņēmumus, kas piedalījās konkursā, bet arī veidot jaunas pazīšanās, kontaktus ar tirgotājiem, nozares profesionāļiem, valstisku organizāciju vadošajiem ekspertiem un šefpavāriem. Tīklošanās ir ļoti svarīgs savstarpējais process, tamdēļ visa vakara gaitā uz to tika likts uzsvars un doti uzdevumi, kas jāpaveic.

Kaut arī ministra pieņemšana iekrita viņa pēdējās darba dienās, tomēr tieši pateicoties Šmita veiktajām darbībām, varēja notikt gan pārtikas konkurss un šī pieņemšana, kā arī ieinteresēto pušu tikšanās. Valsts sekretārs Raivis Kronbergs pasākuma uzrunā solīja turpināt pildīt Didža Šmita iesāktos darbus, kas ir ļoti vērtīgi Latvijas tautsaimniecībai.

AREI Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja, profesore Ingūna Gulbe savā uzrunā vērsa uzmanību uz visu klātesošo īpašo lomu un nozīmi šajā pasākumā un ka tas ir pašu nopelnīts.

Paldies Zemkopības ministrijai, kas finansiāli atbalstīja šo konkursu, gan izstāžu rīkotājsabiedrībai “BT1”, gan biedrībai “Pavāru klubs”, kas nodrošināja konkursa norisi un arī uzņēmumiem, kas nenobijās no godīgas un starptautiskas konkurences, un piedalījās konkursā. Paldies arī starptautiskajai žūrijai, kas veica smago degustācijas un vērtēšanas procesu.

Mūsu zeme- Latvija- varam ar lepnumu teikt ne tikai hokeja un basketbola kontekstā, bet arī mūsu pārtikas ražotāju veikuma ziņā!

 

 

Pievienots 20/09/2023