Pārlekt uz galveno saturu

Vidzemes plānošanas reģiona Cities2030 seminārs "Pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu veidošana"

Attēla autors: No AREI arhīva

Vidzemes plānošanas reģions Cities2030 seminārā "Pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu veidošana" uzstājas AREI pētniece Agnese Hauka.

Daudz ko var ielikt iepirkumos, taču viss ir jākontrolē - tika secināts otrajā apmācību seminārā, kurā piedalījās Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību iepirkumu speciālisti un citi interesenti. Uzklausot Ingrīdas Milleres, Rīgas domes IKSD galvenās speciālistes, pieredzi par pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu veidošanu, radās vērtīgas diskusijas un atziņas.
✅ Pasākumā Valmierā klātesošos uzrunāja Cities2030 projekta vadītāja Lienīte Priedāja-Klepere. Projekta eksperte Lelde Ābele iepazīstināja ar pašvaldību un uzņēmēju aptauju par zaļo publisko iepirkumu publiskā sektora ēdināšanā rezultātiem. Savukārt Agnese Hauka no Agroresursu un ekonomikas institūts atgādināja, kāpēc ir vērts domāt par zaļo publisko iepirkumu. Tam ir ekonomiskie, sociālie un vides ieguvumi.
✅ Zaļais publiskais iepirkumus ir viens no veidiem, kā atbalstīt īsās pārtikas piegādes ķēdes. Kā panākt vērtīgas, paliekošas pārmaiņas? Par to tiek domāts, organizējot pasākumus un aktivitātes Cities2030 pilotteritorijā - Vidzemes reģionā.
__________
Apmācību seminārs tiek organizētas programmas “Apvārsnis 2020” projektā “Sadarbībā balstīta ilgtspējīgu un drošu pārtikas sistēmu veidošana “Food2030” mērķu sasniegšanai” (Cities2030 Project).
Pievienots 14/04/2023