Pārlekt uz galveno saturu

Izziņo pārtikas kvalitātes konkursu “The Baltic Taste Award”

Attēla autors: No AREI arhīva

12. aprīlī viesnīcā “Radisson Hotel Old Town Riga” norisinājās Baltijā pirmā pārtikas kvalitātes konkursa “The Baltic Taste Award” izziņošanas pasākums.

Pasākumā piedalījās:

  • Didzis Šmits, Zemkopības ministrs
  • Asoc.prof., Dr.oec. Ingūna Gulbe, Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja
  • Svetlana Riškova, “Pavāru klubs” biedre, pavāru konkursu rīkotāja, konkursa “The Baltic Taste Award” žūrijas priekšsēdētāja
  • Lauris Aleksejevs, šefpavārs, Latvijas garšu pazinējs
  • Rolands Nežborts, izstādes “Riga Food” vadītājs.

Dalībnieki informēja par prestižā kvalitātes konkursa norisi, žūriju un vērtēšanas kritērijiem, kā arī diskutēja par pārtikas produktu kvalitāti.

Gastronomisku pārsteigumu bija sarūpējis “Pavāru kluba” prezidents Artūrs Arnicāns.


Pirmo reizi Baltijā!
7. septembrī Ķīpsalā pirmo reizi Baltijā notiks prestižs pārtikas kvalitātes konkurss “The Baltic Taste Award”, kur Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu uzņēmumi saviem produktiem varēs iegūt objektīvu vērtējumu un veicināt to atpazīstamību, savukārt patērētāji – uzzināt, kuri no tiem ir labākie un gardākie.

Konkursa mērķis ir noskaidrot Baltijas valstu kvalitatīvākos pārtikas produktus, izcelt labākos starptautiskā mērogā, uzlabot saikni starp ēdināšanas uzņēmumu profesionāļiem un produktu ražotājiem, veicināt ražotāju un viņu produktu publicitāti un noietu, kā arī paaugstināt ražoto produktu kvalitāti.

Konkursam varēs iesniegt produktus, kuru vērtēšana notiks šādās kategorijās: 1) maize un miltu izstrādājumi; 2) piens un piena produkti; 3) gaļa un gaļas produkti; 4) zivis un zivju produkti; 5) medus; 6) ogu, augļu un dārzeņu produkti; 7) bezalkoholiskie dzērieni (t.sk. ūdens, sulas); 8) raudzēti dzērieni (alus, vīns, stiprinātie vīni, sidrs); 9) stiprie alkoholiskie dzērieni; 10) vegānie produkti.

Starptautiska un profesionāla žūrija
Baltijas valstu uzņēmumu iesniegtos produktus izvērtēs starptautiska žūrija – gan šefpavāri, gan dzērienu speciālisti, gan pārtikas tehnologi ar lielu pieredzi konkursu vērtēšanā. Produktus katrā kategorijā vērtēs pieci žūrijas locekļi. Vairāk par konkursu uzziniet: https://ej.uz/i8qu

Konkursu organizē: “Pavāru klubs”, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, AREI sadarbībā ar Zemkopības ministriju.

5

4

3

2

1

 

Pievienots 13/04/2023