Pārlekt uz galveno saturu

ERAF projekts Nr. 1.1.1.4./17/I/003 “LLU un tās pārraudzībā esošo zinātnisko institūciju pētniecības, attīstības infrastruktūras un institucionālās kapacitātes stiprināšana”

Attēla autors: No AREI arhīva

Agroresursu un ekonomikas institūtā (AREI) turpinās Eiropas Savienības fonda projekta “LLU un tās pārraudzībā esošo zinātnisko institūciju pētniecības, attīstības infrastruktūras un institucionālās kapacitātes stiprināšana” Nr. 1.1.1.4./17/I/003 ieviešana.
2018.gada 3.ceturksnī projekta ietvaros ir noslēdzies pirmais iepirkums “Lauksaimniecības tehnikas un agregātu iegāde”. Tā ietvaros tika iegādātas 4 lauksaimniecības tehnikas vienības:

  • 1 mazgabarīta kombains kartupeļu izmēģinājumu novākšanai, kas paredzēts Priekuļu pētniecības centra (PPC) darbam;
  • 3 mazgabarīta traktori izmēģinājumu iekārtu agregatēšanai, no kuriem 2 ir paredzēti PPC izmēģinājumu veikšanai un 1 Stendes pētniecības centra (SPC) pētnieciskajam darbam.

2018.gada augustā ir izsludināts iepirkums par vēl 7 mazgabarīta lauksaimniecības tehnikas vienību iegādi PPC un SPC pētniecības darba vajadzībām.

    2018.gada augustā arī noslēdzas būvprojekta izstrāde PPC laboratorijas kompleksa kartupeļu kvalitātes izvērtēšanai glabāšanai laikā pārbūvei. Paredzams, ka PPC laboratorijas komplekss būs pirmais Latvijā, kas tiks aprīkots ar mūsdienīgām tehnoloģijām, ar kuru palīdzību tiks kontrolēta kartupeļu glabāšanas kvalitāte.


Foto: Mazgabarīta traktors izmēģinājumu iekārtu agregātēšanai
 

Pievienots 15/08/2018