Pārlekt uz galveno saturu

PPC dalība Interreg projekta “ecoRIS3” sanāksmē

Attēla autors: No AREI arhīva

PPC dalība Interreg projekta “ecoRIS3” sanāksmē par labo prakšu sadarbībā starp pētniecības organizācijām un uzņēmējiem piemēriem. Korka, Īrija, 28. – 29. 11.2017.

Priekuļu pētniecības centra (PPC) pētniece Ilze Dimante pārstāvēja AREI Interreg projekta „Vietējo un reģionālo inovāciju ekosistēmu atbalsta politikas instrumenti (ecoRIS3)„ sanāksmē Korkā, Īrijā. Kā labās prakses piemērs institūta sadarbībai ar uzņēmējiem tika prezentēta ilggadējā sadarbība starp PPC un graudu pārslu maisījumu musli „Graci” ražotāju SIA ”Felici”.

Sanāksmes laikā bija iespēja iepazīties ar citu valstu pieredzi zināšanu un tehnoloģiju pārnesē starp pētniecības institūcijām un industriju. Šī pieredze uzsvēra nepieciešamību veicināt Tehnoloģiju pārneses centru darbību Latvijā, kas būtiski uzlabotu inovāciju komercializāciju, sekmējot tautsaimniecības izaugsmi.

Latvijas RIS3 mērķis ir palielināt inovācijas kapacitāti, kā arī veidot inovācijas sistēmu, kas veicina un atbalsta tehnoloģisko progresu tautsaimniecībā. Viena no Latvijā noteiktajām RIS3 specializācijām ir zināšanu ietilpīga bioekonomika, kas iekļauj arī lauksaimniecības nozari.

Vairāk informācijas par projekta ieviešanu Latvijā lasīt šeit: www.vidzeme.lv

Pievienots 01/12/2017