Pārlekt uz galveno saturu

VPP AgroBioRes Projekts Nr. 4 Vietējo lauksaimniecības resursu ilgtspējīga izmantošana kvalitatīvu un veselīgu pārtikas produktu izstrādei (PĀRTIKA)

Projekta līmenis
Nacionālie, Valsts budžeta atbalstītie
Programma vai projekta veids
VPP projekti
Projekta īstenošanas laiks
2014.-2017. gads
Projekta vadītājs

Dr.sc.ing. Tatjana Rakčejeva

Projekta mērķis
Izstrādāt jaunus pārtikas produktus, izmantojot lauksaimniecības izejvielas un pārtikas produktu ražošanas blakusproduktus Latvijas tautsaimniecības attīstībai, nostiprinot zināšanu bāzi par lauksaimniecības un pārtikas produktu potenciālu sabiedrības veselības ilgtspējai.

Projekta izpildītāji:

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (Pārtikas tehnoloģijas fakultāte), Agroresursu un ekonomikas institūta Priekuļu pētniecības centrs un Stendes pētniecības centrs

AREI PPC uzdevums:  Izvērtēt bioloģiski aktīvu savienojumu veidošanās faktorus rudzu un tritikāles graudos un kartupeļos veselīgas un drošas pārtikas ražošanai. (Koordinators PPC Dr.agr. Ilze Skrabule).

AREI SPC uzdevums: Izvērtēt miežu un auzu graudu fizikāli bioķīmisko potenciālu, graudu strukturālās, tehnoloģiskās un diētiskās īpašības kvalitatīvu graudu izejvielu ieguvei. (Koordinators SPC Dr.agr. Māra Bleidere).

 


Valsts pētījumu programma Lauksaimniecības resursi ilgtspējīgai kvalitatīvas un veselīgas pārtikas ražošanai Latvijā (AgroBioRes)

Programmas mērķis: 

Zināšanu bāzes radīšana par lauksaimniecības resursu ilgtspējīgas izmantošanas tehnoloģijām kvalitatīvu pārtikas izejvielu ražošanā, pārstrādē, izejvielu un produktu kontrolē Latvijā, lai nodrošinātu patērētājus ar veselīgiem un drošiem vietējās izcelsmes pārtikas produktiem, veicinot lauksaimniecības un pārtikas nozaru izaugsmi un konkurētspēju. 

 

ABR

 

 

 

 

 

www.agrobiores.lv

Publicēts: 28/02/2017