Pārlekt uz galveno saturu

Izglītojošs sarīkojums "Maizes ceļš no senākā produkta līdz nākotnes garšai"

Sākas
Vieta
Talsu novada muzejs

Atzīmējot rudens saulgriežus un gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētkus - Miķeļdienu, Talsu novada muzejs 28. septembrī plkst. 14.00 aicina uz izglītojošu sarīkojumu, kurā tiks cildināta maize- mūsu uztura pamatu pamats.

maize
Izpratne par maizi nāk caur pieredzi. Tāpēc zinošu un pieredzē bagātu speciālistu stāstījumā būs iespēja uzzināt visu par maizes ceļu no senākā produkta līdz nākotnes garšai: par graudaugiem kā maizes izejvielu un to vērtīgajām īpašībām, par miltiem, par maizes marķējumu, par maiznieku biedrību, maiznieka amata zeļļiem un meistariem. 
Uzstāsies Latvijas Maiznieku biedrība- LMB izpilddirektore Gunta Duka, AS Rīgas Dzirnavnieks Hercogs maiznieka amata meistars Edgars Grāvitis, Agroresursu un ekonomikas institūts Stendes pētniecības centra vadošā pētniece Sanita Zute, būs iespēja iegādāties un degustēt Talsu maizes cepēju produkciju no AS Talsu Piensaimnieks, IU “Ainas Maize” un “Pūpols”. Maizi dziesmās godinās folkloras kopa “Talsi”, bet ar maizes tapšanas procesu saistītos etnogrāfiskos priekšmetus varēs apskatīt speciāli veidotā izstādē.
Aicināti visi, kam svarīgs veselīgs uzturs un Latvijas labklājība!

Pievienots 22/09/2016
Portāla administrators