Skip to main content

Prezentēti projektā “Kailgraudu miežu šķirne 'Kornelija' - augstvērtīga pilngraudu izejviela nišas un funkcionālo produktu izstrādei”, Nr. KC-PI-2017/43, iegūtie eksperimentu rezultāti

Image author: No AREI arhīva

Projekta rezultāti par kailgraudu šķirnes ‘Kornelija’ graudu tehnoloģiskajām īpašībām prezentēti:

  • Starptautiskā konferencē FoodBalt 2019/NEEFood 2019 https://conferences.llu.lv/homepg/foodbalt_2019/about (02.-03.05.2019; reģistrētais dalībnieks V. Šterna) ar stenda ziņojumu "Naked barley influence on wheat bread quality" par miežu 'Kornelija' izmantošanu maizes cepšanai un maizes uzturvērtību, cietību un sensorajām īpašībām. Sadarbībā ar LLU pārtikas tehnologiem veikts pētījums, sagatavojot septiņas dažādas maizes mīklas receptes ar 30% vai 40% miežu šķirnes ‘Kornelija’ miltu proporciju. Secināts, ka maize, kas bagātināta ar miežu graudiem, ir ar augstāku tilpumu un porainību, zemāku cietību nekā maize ar miežu miltiem. Kopumā maize, kas gatavota no šķirnes ‘Kornelija’ miltiem, pēc 72 stundām saglabāja atbilstošu kvalitāti. Par šo pētījumu sagatavots zinātnisks raksts, kas publicēts konferences FOODBALT 2019 rakstu krājumā. 
Submitted on: 15/05/2019