Prezentēti projektā “Kailgraudu miežu šķirne 'Kornelija' - augstvērtīga pilngraudu izejviela nišas un funkcionālo produktu izstrādei”, Nr. KC-PI-2017/43, iegūtie eksperimentu rezultāti
Projekta rezultāti par kailgraudu šķirnes ‘Kornelija’ graudu tehnoloģiskajām īpašībām prezentēti:
- ICC konferencē “Science meets Technology” https://www.icc.or.at/events/16-icc-symposium (24.-25. 04.2019, Vīne, Austrija; reģistrētais dalībnieks V. Šterna) ar stenda ziņojumu “The hulless barley variety ‘Kornelija’ – high-quality wholegrain raw material for developing niche and functional products” par kailgraudu miežu šķirnes ‘Kornelija’ tehnoloģiskajām īpašībām un piedāvājumu sadarboties šķirnes izpētē un graudu testēšanā jaunu funkcionālu produktu izstrādei. Konferencē piedalījās vairāk nekā 150 dalībnieki no 25 valstīm ar 65 ziņojumiem un 72 stenda ziņojumiem. Nodibināta sadarbība ar asociācijas ISEKI-FOOD un projekta Next-Food dalībniekiem – Eiropas vadošajiem graudu pārstrādātājiem.
- Starptautiskā konferencē FoodBalt 2019/NEEFood 2019 https://conferences.llu.lv/homepg/foodbalt_2019/about (02.-03.05.2019; reģistrētais dalībnieks V. Šterna) ar stenda ziņojumu "Naked barley influence on wheat bread quality" par miežu 'Kornelija' izmantošanu maizes cepšanai un maizes uzturvērtību, cietību un sensorajām īpašībām. Sadarbībā ar LLU pārtikas tehnologiem veikts pētījums, sagatavojot septiņas dažādas maizes mīklas receptes ar 30% vai 40% miežu šķirnes ‘Kornelija’ miltu proporciju. Secināts, ka maize, kas bagātināta ar miežu graudiem, ir ar augstāku tilpumu un porainību, zemāku cietību nekā maize ar miežu miltiem. Kopumā maize, kas gatavota no šķirnes ‘Kornelija’ miltiem, pēc 72 stundām saglabāja atbilstošu kvalitāti. Par šo pētījumu sagatavots zinātnisks raksts, kas publicēts konferences FOODBALT 2019 rakstu krājumā.