Skip to main content

Kartupelis: no indīga krāšņumauga līdz iecienītam pamatēdienam pat violetā krāsā

Image author: No AREI arhīva

Autori: Keita Rožāne (LSM.lv autore)

Kartupeļus visdažādākajos pagatavošanas veidos iecienījuši ne tikai latvieši, bet arī daudzviet citur pasaulē. Pie mums kartupeļi lielākoties ir nogatavojušies septembrī, kad daudzās sētās tiek rīkotas talkas – sabrauc radu saime, lai novāktu ražu. Kartupeļus ir viegli audzēt, var iegūt lielu ražu, kā arī ilgi tos uzglabāt. Par kartupeļu ievešanu Eiropā, audzēšanu kā krāšņumaugu un to krāsu dažādību stāsta kartupeļu selekcionāre, Agroresursu un ekonomikas institūta pētniece Ilze Skrabule.

Vairāk lasi - https://www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/darzs-un-majas/kartupelis-no-indiga-krasnumauga-lidz-iecienitam-pamatedienam-pat-violeta-krasa.a378247/

 

Submitted on: 10/11/2020