Pārlekt uz galveno saturu

Agroresursu un ekonomikas institūta vadība un zinātnieki tikās ar Latvijas Maiznieku biedrību

Attēla autors: No AREI arhīva

Latvijas Maiznieku biedrība savā 25 gadu jubilejā ir plaši pārstāvēta pārtikas izstādē Riga Food, izstādes ietvaros notika simpozijs “100 iemesli, kāpēc jāēd maize”, pēc simpozija notika apaļā galda diskusija ar Agroresursu un ekonomikas institūta vadību un tā zinātniekiem.

Tikšanās laikā zinātnieki un maizes ražotāji apsprieda aktuālākos jautājumus kvalitatīvu izejvielu ražošanā un vienojās par nepieciešamību aktualizēt jautājumu par - atbalstu Latvijas rudzu šķirnes KAUPO audzēšanai.

Maizes cepēji aktualizēja nepieciešamību pēc kvalitatīviem graudiem augstvērtīgas rudzu maizes - rupjmaizes cepšanai.

Agroresursu un ekonomikas institūts ir rudzu šķirnes KAUPO selekcionārs, šī rudzu šķirne ir viena no 53 pašlaik selekcionētajām un uzturētajām graudaugu un kartupeļu šķirnēm. Gan Latvijas Maiznieki, gan Agroresursu un ekonomikas institūts pauda kopīgu interesi sakārtot sēklkopības sistēmu Latvijā “no sēklas līdz maizes kukulim”. Tas nozīmē, ka zemnieki no zinātniekiem saņemtu sertificētu augstākās kategorijas šķirnes sēklu, veiktu tās ataudzēšanu un pavairošanu, un nodrošinātu augstākās kvalitātes izejvielu un  vislabākās maizes pieejamību patērētājam.

Puses vienojās kopīgi strādāt pie dažādu nozarei aktuālu jautājumu risināšanas un pauda lielu savstarpēju ieinteresētību.

Pievienots 07/09/2018