Skip to main content

JOGLA

jogla

Izveidošana

 

Izcelsme:

Kuras /88-41.43 (Zarevo / 82-157.139 (Gauja / Sož))

Uzturētājs un selekcionāru tiesību pārstāvis:

Agroresursu un ekonomikas institūts

Šķirnes autori:

I. Skrabule, G. Bebre

Reģistrēta:

2018.

Šķirnes aizsardzības periods 2048.

Morfoloģiskais raksturojums:

Cers stāvs, pazems. Aplapojums skrajš
Lapas pasīkas
Ziedi – sārti violeti. Zied vidēji daudz
Bumbuļi apaļi ovāli, daudz lielo (>50mm) bumbuļu – 27-56 % ražā
Miza dzeltena, mīkstums gaiši dzeltens

Saimnieciskais raksturojums:

Vidēji vēla. Cera attīstības temps lēns
Gatavošanas tips –  miltaini, C
Garša – salīdzinoši laba
Cietes saturs – augsts, 18.6 – 23.0 %

Izturība pret slimībām:

Kartupeļu vēzis (Synchytrium endobioticum (Schilb.) Perc.) D1 – izturīga
Nematodes (Globodera rostochiensis) Ro1, Ro2, Ro3, Ro4 –izturīga
Lakstu puve (Phytophthora infestans (Mont.) de Bary)– relatīvi izturīga
Vīrusslimības – vidēji izturīga

Izmantošana: Pārstrādei cietē, cietes raža 5.5 – 9.8 t/ha
Bioloģiski aktīvo vielu saturs bumbuļos: Vitamīns C – vidēji 40 mg/100g, karotenoīdi – 114 – 150 µg/100g

Audzēšana:

Ieteicama iekoptās mālsmilts un smilšmāla augsnēs
Var audzēt bioloģiskjā lauksaimniecībā

Informācijai:

Ilze Skrabule

jogla