Skip to main content

BRASLA

Brasla

Izveidošana:

 

Izcelsme:

(VIR4-695 / ‘Agra’) / (‘Specula’ / (12021.17 / ‘Anko’))

Uzturētājs un selekcionāru tiesību pārstāvis:

AREI

Šķirnes autori:

M.Oša

Reģistrēta:

1995.g.

Šķirnes aizsardzības periods:

2024.g.

Morfoloģiskais raksturojums:

Cers stāvs, augsts. Aplapojums biezs

Lapas lielas, tumši zaļas

Ziedi – balti, lieli. Ziedu ļoti daudz

Bumbuļi apaļi  ovāli, acis ļoti seklas, Miza gaiši dzeltena, mīkstums gaiši dzeltens

Saimnieciskais raksturojums:

Vidēji vēla

Gatavošanas tips –  ļoti miltaini

Garša – laba, 6-7 balles

Cietes saturs –augsts un stabils

Izturība pret slimībām:

Kartupeļu vēzis (Synchytrium endobioticum (Schilb.) Perc.) D1 – izturīga

Nematodes (Globodera rostochiensis) Ro1 –izturīga

Parastais kraupis (Streptomyces scabies (Thaxter) Waksman and Henrici) –izturīga.

Lakstu puve (Phytophthora infestans (Mont.) de Bary)– vidēji līdz vāji izturīga

Vīrusslimības – relatīvi izturīga

Izmantošana:

Pārtikai un pārstrādei cietē

Audzēšana:

Ieteiecama labi iekoptās mālsmilts un smilšmāla augsnēs ar labu mitruma nodrošinājumu

Piemērota bioloģiskajai lauksaimniecībai, arī bioloģiskās cietes ražošanai. Lai izvairītos no lakstu puves radītajiem zaudējumiem, sēklas bumbuļus nepieciešams gaismā diedzēt

Informācijai:

Ilze Skrabule

Brasla